nlc.hu
Szabadidő
Ékszerek jávorszarvas ürülékéből

A jávorszarvas ürüléke tett gazdaggá egy magyar nőt

Egy vajdasági magyar nő megélte az amerikai álmot: meggazdagodott abból, hogy a jávorszarvas ürülékéből készít ékszereket.
Jávorszarvas

A jávorszarvas ürülékének köszönhetően gazdagodott meg egy vajdasági magyar nő, aki ékszereket és dísztárgyakat készít az állat székletéből – írja a Blikk.

Gmoser Ilona évtizedekkel ezelőtt költözött Alaszkába Németországból, szinte nincstelenül. Feltűnt neki, hogy hatalmas kultusza van arrafelé a jávorszarvasnak, az ajándékboltokban aranyáron árulják a szarvasos termékeket.

Aztán észrevettem, hogy ezek az állatok bejárnak az emberek kertjeibe potyogtatni, mire megvilágosodtam: miért ne lehetne kiszárítani az ürüléküket, majd ékszert gyártani abból?

– emlékezett vissza a nő.

A kiszárított jávorszarvas-ürüléket lakkozta, befestette, majd nyakláncot, fülbevalót, karácsonyfadíszt formázott belőle. A szokatlan és bizarr termékért megőrülnek az emberek. Az üzlet berobbanásával az asszony szép vagyont szedett össze, két házat is is épített.

Úgy hiszem, sikerült megélnem az amerikai álmot, hiszen itt még sz*rból is lehet várat építeni

– mondta nevetve Ilonka.

(Kiemelt kép: Unsplash/Richard Lee)

Még több bizarr ékszer az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top