nlc.hu
Szabadidő

Gyémántot találtak Arkansasban.

Hatalmas gyémántra bukkant két túrázó

Ilyen a szerencsés vakáció: a természetbe vágytak csak, ám egy hatalmas gyémánttal lettek gazdagabbak.

A kaliforniai Noreen és Michael Wredberg csak túrázni akart egyet egy arkansasi nemzeti parkban, régi hobbijuk a természetjárás. A parkot Gyémántok Kráterének is hívják, egy egykori gyémántbánya volt, amely nyitva áll a nagyközönség előtt.

Noreen a FoxNews-nak elmondta, hogy évekkel ezelőtt hallott erről a parkról és régóta meg akarta látogatni. Bár a nő nem akart nagyot túrázni és a park bejáratának közelében akart maradni, ám férje meggyőzte, hogy járjanak egyet.

Erre a gyémántra bukkantak (Fotó: Arkansas State Park)

Erre a gyémántra bukkantak (Fotó: Arkansas State Park)

Jó ötlet volt, Noreen ugyanis egy 4,38 karátos gyémántot. A nemzeti park honlapja szerint idén ez a legnagyobb gyémánt az állami parkban.

Waymon Cox a park egyik túravezetője szerint igyekeznek rendszeresen fellazítani a talajt, szántanak, hogy a gyémántok nagyobb eséllyel kerüljenek a felszínre. A gyémántok méretüknél fogva némiképp nehezebbek, és nem tartalmaznak statikus elektromosságot, így a szennyeződés nem ragad rájuk. Amikor az eső egy nagyobb gyémántot fed le, és a nap kisüt, a fényvisszaverő felülete gyakran jól látható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top