nlc.hu
Szabadidő
Elfeledkezett a milliárdokat érő lottószelvényről

Két hónapig lapult a pénztárcájában a milliárdokat érő lottószelvény

A feledékeny lottónyertes csak két hónap után vette észre a szelvényt, amellyel mesésen gazdag lett.
Lottószelvény

A kanadai Jerry Knot augusztus 24-én vett egy Lotto Max nevű lottót Manitoba tartomány Lac du Bonnet nevű városkájában. A férfi beletette a szelvényt a pénztárcájába, és azzal a lendülettel meg is feledkezett róla.

Csak majdnem két hónappal később, amikor a lánya esküvőjére utazott Winnipegbe, akkor vette észre a tárcájában lapuló a lottószelvényt. Elment egy boltba, ahol leolvasta a szelvényt, hogy kiderüljön, mennyit nyert.

Láttam egy kettest és egy csomó nullát, és azt gondoltam: »Király, nyertem húszezer dollárt!« Aztán az eladó tágra nyílt szemekkel rám nézett, és azt mondta: »Ez a hiányzó szelvény!«

– emlékezett vissza Knott.

Hirtelen nem tudta, miről beszél az árus, csak akkor jött rá, amikor újra leolvasta a lottószelvényt, és jobban megnézte a számokat: egy húszas és hat darab nulla, vagyis 20 millió kanadai dollárt (5 milliárd forint) nyert.

A feledékeny lottónyertes azt tervezi, hogy a nyereményből a testvérével építenek néhány vidéki szálláshelyet a Big Stone tónál, és beindítanak egy horgászközpontot.

(Kiemelt kép: Unsplash/Erik Mclean)

Még több kalandos lottónyeremény:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top