nlc.hu
Szabadidő

Tíz díjat nyert a Post Mortem Torontóban

Tarolt a magyar horrorfilm Torontóban, 10 díjat nyert a Post Mortem

Tíz díjat zsebelt be Torontóban a Post Mortem című magyar horrorfilm, amelyet október 28-án végre itthon is bemutatnak.
Post Mortem film

A Post Mortem kapta a legtöbb díjat a világ egyik legrangosabb horror-, sci-fi-, akció- és kultfilmfesztiválján, a 15. Toronto After Dark Filmfesztiválon, ahol kizárólag a nézők szavazatai alapján kerülnek ki a győztesek.

Bergendy Péter filmje 10 díjat hozott haza: bronzérem a legjobb filmek között, legjobb horrorfilm, legjobb rendező, legjobb mellékszereplő (Hais Fruzsina), legjobb speciális effektusok, legjobb hangdesign, legjobb operatőr, legjobb vágás, a legijesztőbb film és „a film, amelynek leginkább látni akarjuk a folytatását”.

A sztori szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki. 

Klem Viktor és Hais Fruzsina mellett olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, 4 Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Post Mortem Magyarország hivatalos nevezettje a 2022-es, 94. Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájába.

A Post Mortem október 28-án kerül a hazai mozikba.

(Kiemelt kép: Szupermodern Filmstúdió/Szvacsek Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top