Szabadidő

Annabelle, Démonok között? Lárifári! Jön a mozikba a magyar paraszthorror

Félelmetes előzetest kapott az első igazi magyar horrorfilm.

Kifejezetten hatásos és félelmetes előzetest kapott az első igazi magyar horrorfilm, a Post Mortem, amely, ha jól látjuk, a hollywoodi szellemes filmek dramaturgiáját követi, mégis nagyon magyar az egész: az első világháború után, a paraszti világban játszódik, ahol egy leszerelt katona, Tomás fotózza a halottakat. Az elsőre bizarr szakma nagyon is valódi volt: sok család szeretett volna még egy utolsó emléket elhunyt rokonaikkal (különösen gyermekágyi halált halt csecsemőikkel), erre pedig tökéletes eszköz volt az akkor még nagy és nehézkes gépekkel művelt fotográfia.

A forgalmazó Intercom szerint Bergendy Péter rendező, „aki 2019-ben a Nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és a legendássá vált A vizsga rendezésével a közönségbarát zsánerfilm számára keresett új utakat, ezúttal hátborzongató utazásra hívja nézőit”. „A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Klem Viktor, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor.

A Post Mortemet beválogatták az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, ami egyben a film világpremierje is. A magyar mozikba januárban érkezik.

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top