nlc.hu
Szabadidő

65 éve működik a legrégebbi virágbolt Csepelen

65 éve működik az egyik legrégebbi virágbolt Budapesten

1956-ban alapították Csepelen azt a virágboltot, amely még ma is működik.
Virágbolt

Néhány méterre Zámbó Jimmy sírjától, közvetlenül a csepeli temető kapuja mellett található Budapest egyik legrégebbi virágboltja, amelyet 1956 óta ugyanaz a család működtet – írja a Metropol.

Rossol János jelenlegi tulajdonos elmondta, hogy nagyapja már a 19. század végén virágokat termesztett, édesapja és édesanyja pedig kis fabódéként indította a virágboltot 65 évvel ezelőtt Csepelen. Kezdetben édesanyja vitte a virágüzletet, miközben édesapja, Rossol Károly kertészként dolgozott.

Rossol János 1967-ben lépett be a családi vállalkozásba, 1980-ban kapott saját engedélyt, és onnantól néhai nővérével közösen vitte a boltot. Mostanában legtöbbször az egyik fiával dolgozik ott, ő veszi majd át a stafétabotot.

A családi vállalkozás az elmúlt évtizedekben csak a 2008-as világválság során került annyira nehéz helyzetbe, hogy elgondolkoztak a bezáráson, de végül családi összefogással átvészelték a nehéz időszakot.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Anthony Fomin)

Még több különleges virágbolt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top