nlc.hu
Szabadidő

Curtis testvére visszakerült a börtönbe

Curtis testvérét újra letartóztatták, visszakerült a börtönbe

A másodfokú bíróság pedig osztotta a főügyészség álláspontját, miszerint a férfi és két társa nem lehet házi őrizetben.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint fellebbezése eredményeként ismét letartóztatásba kerültek egy 2009-es emberölési ügy gyanúsítottjai. Ugyan a közleményben nem nevezik meg az áldozatot, de a bűncselekmény leírása alapján Katzenbach Imre feltételezett gyilkosairól van szó. A három férfit novemberben engedték el a börtönből, ezt követően bűnügyi felügyeletben (házi őrizetben) voltak, írja a Blikk

A tájékoztató szerint a főügyészség fellebbezett az ellen, hogy a letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványukat elutasították, mert a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozására kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás alkalmas. A másodfokú bíróság pedig osztotta a főügyészség álláspontját, az elsőfokú végzést megváltoztatta és mindhárom gyanúsítottat ismételten letartóztatásba helyezte. 

Sz. Lajost és társait azzal gyanúsítják, hogy ők ölték meg és ásták el még 2009-ben az MTK egykori labdarúgóját, Katzenbach Imrét. A sportolót sokáig eltűntként keresték, majd 2020 októberében földi maradványait megtalálták egy baranyajenői birtokon. A gyilkossággal először, Katzenbach jó barátját, nejének jelenleg párját, H. Attilát gyanúsították meg, aki azonban kihallgatásakor azt állította, az emberölést Sz. Lajosék követték el. Ekkor tartóztatták le Curtis bátyját és két társát. Védőjük koholmánynak nevezte a vádat.

Curtis és bátyja

Forrás: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top