nlc.hu
Szabadidő

Wahorn-botrány: a művészt megráztak a reakciók

Wahorn András: Nem mondtam olyat, hogy a pedofília elfogadható

Megrázták a reakciók, műsorban többet nem szeretne szerepelni.

Nemrég hatalmas felháborodást okozott Wahorn András megnyilvánulása az Index Konyhanyelv című műsorában, amelyben Csákányi Eszter színész elmesélte, hogy 8 éves korában egy uszodában egy férfi belenyúlt a bugyijába. Azóta az egyik szponzor kiszállt, Wahorn András pedig egy Facebook-posztban válaszolt a botrányra. “A videóban szó esett a műsor másik szereplőjének és magam pozitív gyermekkori élményéről, erről beszéltem, mivel az őszinteség fontos számomra, nem mondtam olyat, hogy a pedofíliát nem tekinteném súlyos bűnnek” – írta a bejegyezésben.

A zenész-képzőművész nemrég a Forbes magazinnak adott interjút partnerével, Töttös Katával, és mivel ez a beszélgetés a műsor nyilvánosságra kerülés előtt készült, utólag reagáltatták Wahorn Andrást a történtekre. “Nem mondtam olyat, hogy a pedofília elfogadható, súlyos bűnnek tartom és sosem mentegetném. A saját élményeimet meséltem el az adásban, amihez szerintem jogom van. A vágás miatt úgy lehetett értelmezni, mintha az a kijelentésem, hogy a múltban elfogadott dolgokat ma nehéz megítélni, a pedofíliára vonatkozott volna, holott azt a szexuális tartalmú verbális közeledéssel kapcsolatban mondtam” – nyilatkozta.

Állítása szerint egyébként szívesen vállalta a beszélgetést, hiszen “az életében és a művészetében is nagy szerepet játszik a szexualitás témája, az ezekkel kapcsolatos gondolatok, érzések, tabuk megjelenítése”, de a szereplésére érkezett reakciók nagyon megrázták, és szinte biztos, hogy többé nem fog televíziós műsorban feltűnni.

Wahorn András

Wahorn András (Fotó: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top