nlc.hu
Szabadidő

Curtis: Nem gyilkos a bátyám!

Curtis: „Nem gyilkos a bátyám!”

Először szólal meg Széki Attila a testvéréről, amióta börtönben van.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tavaly év végén bukkantak rá a hatóságok Katzenbach Imre holttestére, aki 2009-ben tűnt el. Az egykori focistát az Eclipse-ügy miatt keresték, ám 2020 decemberéig nem találták meg. A rendőrség akkor azt írta, hogy a kezdetektől gyanították, nem csupán eltűnésről van szó, a férfi nem saját elhatározásából tartózkodhat ismeretlen helyen, hanem bűncselekmény áldozata lett.

curtis a testvéréről

Curtis először beszélt a bátyja ügyéről (Fotó: TV2)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztályának munkatársai a büntetés-végrehajtási intézetben lévő H. Attila 50 éves magyar állampolgárt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás minden részletre kiterjedően folyamatban van – írták akkor. Pár nappal később azonban két új gyanúsítottat is őrizetbe vettek, az egyikük, Sz. Lajos Curtis bátyja. A rapper azóta nem szólalt meg testvére ügyével kapcsolatban, de most a Tények Plusszal kivételt tett. 

„Nem értem, hogy miért ártatlan emberekkel csinálják ezt. (…) Először nevettem, hogy ezt hogy gondolják, ez egy rossz vicc. Nem gondoltam, hogy ennyi ideig fog tartani, biztosan túlkapás – gondoltam –, de teltek a hetek, hónapok, így azért elég nehéz” – mondta Curtis, aki kitért H. Attilára is, hiszen ő tett terhelő vallomást a bátyjára.

„Ez az ember annak idején a vadásztársaságban is mindenkit átvert, de a bátyám volt az, aki a mai napig csomagot küldött neki a börtönbe, volt nála bent, kapcsolattartónak volt felvéve. Egy olyan ember ellen tesz hamisan terhelő vallomást, aki egyedül segített neki” – fejtette ki a rapper, aki azért állt kamerák elé, mert elege lett abból, hogy álhíreket terjesztenek a testvéréről. Állítása szerint semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni a gyanúsítottak ellen, egyedül H. Attila szava áll a többiekkel szemben.

Curtis azt is elárulta, hogy a bátyja egy magánzárkában tölti a mindennapjait, ami eléggé megtörte. „Valamikor könnyebben viseli, valamikor nehezebben. Azt gondolom, hogy a börtönt nem véletlenül találták ki. Amikor bűnös vagy, akkor is rossz ott lenni, nem hogy amikor ártatlanul vagy bent. Ráadásul teljesen egyedül van és olyan szinten van, ahol gyilkosok vannak” – mondja. A héten újabb tárgyalás vár Lajosra, ahol – a rapper szerint – kiderülhet az ártatlansága. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top