nlc.hu
Szabadidő

Dominique Devenport interjú

Dominique Devenport Sisi szerepéről: „Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen népszerű történelmi személyiséget alakíthattam”

Dominique Devenport alakítja Sisit az RTL Most+-on debütáló sorozatban.

Mi vonzott a leginkább ebben a szerepben és hogyan készültél fel rá?

Először is nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen népszerű történelmi személyiséget alakíthattam. Leginkább a Sisi élete körüli legendák vonzottak, amiktől amolyan sérthetetlen nőnek tűnik. Annak ellenére, hogy sok történelmi tényt tudunk Sisi életéről, arról kevésbé szól a fáma, hogy lelkileg hogyan viselte a megpróbáltatásokat, ezekről inkább csak feltételezéseink vannak. Ez szinte arra késztet minket, hogy saját magunk értelmezzük Sisi alakját, ami nekem, mint színésznőnek rendkívül érdekes feladat volt. Megpróbáltam mindent megtudni a legendás császárnő életéről, sok könyvet elolvastam, podcastokat hallgattam, dokumentumfilmeket néztem. Emellett egy színész coachcsal is együtt dolgoztam. Ezenkívül Jannik és én is lovagló- és táncleckéket vettünk, és az udvari etikettbe is bevezettek minket. Ezek mind hozzásegítettek ahhoz, hogy Sisi fokozatosan alakot ölthessen.

Milyen érzés a világhírű „Sissi”, Romy Schneider nyomdokaiba lépni? Mi volt számodra fontos a karakter megformálásában?

Nem érzem úgy, hogy Romy Schneider nyomdokaiba léptem. Az általunk készített sorozat a legendás Erzsébet királyné történetének új megközelítése, a korábbi filmekhez semmi köze. Úgy gondolom, hogy mindkét produkció teljesen jól megvan egymás mellett, ezért soha nem tekintettem úgy magamra, mint Romy Schneider „utódja”. Számomra fontos volt, hogy Sisit olyan emberként, nőként ábrázoljam, akivel a néző összeköttetést érez, és akinek az érzéseit meg tudja érteni. Mindannyian ismerjük az Erzsébet királynőről készült impozáns festményeket, de ő is csak egy érzésekkel teli, igényekkel rendelkező ember volt, és ezekért a jogokért harcolt egész élete során.

Sisi epizódfotó

Sisi sorozat

Mi volt a legnagyobb kihívás a forgatások során? Van bármilyen érdekes történeted a forgatásról?

Nekem ez volt az első igazán komoly forgatás, amin részt vettem. Emiatt az elején nagyon feszült voltam, leginkább a hosszú forgatási napok miatt. A gyönyörű ruhákhoz is hozzá kellett szoknom, hiszen nagyon nehezek, szűkek, és nem könnyű bennük mozogni, úgyhogy meg kellett tanulnom hordani őket. Emlékszem, ahogy a díszletben állandóan levertem a ruhámmal valamit, vagy előfordult, hogy mások véletlenül ráléptek. Többször hívtunk öltöztetőt segítségül, hogy egy-egy szakadást gyorsan javítson meg, mert előfordult, hogy egy operatőr jelenet közben véletlenül rálépett a ruhára.

A Sisi első három epizódja ma kerül ki az RTL Most+-ra, a teljes évad pedig december 24-től megtekinthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top