nlc.hu
Szabadidő

Ez volt a három legkiszámíthatatlanabb X-Faktor döntő

Ez volt a 3 legkiszámíthatatlanabb X-Faktor döntő

Idén tizedszer izgulhattunk azért, hogy ki nyeri az X-Faktor döntőjét, de valljuk be, nem minden évben volt sok izgulnivalónk. Sokszor gyakorlatilag előre borítékolható volt, ki nyeri az évadot, de akadt néhány esztendő, amikor a befutó egészen kiszámíthatatlanra sikeredett.
Tóth Gabi, Opitz Barbi, Mata Ricsi, Puskás Peti

Az első év: Vastag Csaba és Takács Nikolas

A győztes: Vastag Csaba

Az első évben még minden új volt: a műsor, és mi nézők is. Király L. Norbitól már az is kisebb csodának számított, hogy eljutott a legjobb három közé, és abban semmi meglepő nem volt, hogy a két legjobb közé nem fért oda (akkoriban a harmadik helyezett még nem a döntő napján, hanem az azt megelőző hétvégén esett ki). Amúgy az évad simán alakulhatott volna úgy is, hogy a két Vastag testvér küzd meg egymással a döntőben, de Csaba viszonylag gyorsan felülkerekedett az öccsén, és magabiztosan lépdelt a döntőig. Ellenfele, a jófiús és izgalmas orgánumú Takács Nikolas lett, és az akkori merítés minőségét jelzi, hogy Janicsák Vecának még a legjobb háromba se sikerült bejutnia. Vastag Csaba swinggel, míg Takács Nikolas lassú karácsonyi dallal próbálkozott, és talán az is közrejátszhatott az előbbi sikerében, hogy Takács dalát Geszti Péter baromi unalmasnak nevezte. A párbajdal a Hangokba zárva volt, egy igazi hangkieresztős giccs, és végül a nézők szavazata Vastag Csabát hozta ki győztesként, aki azóta is boldogan megél ebből.

A negyedik év: Danics Dóra és a ByTheWay

A győztes: Danics Dóra

A negyedik évadra jutottunk el oda, hogy már-már biztosra vettük, hogy az X-Faktort kizárólag szóló férfi előadók nyerhetik meg, másnak esélye se lehet. Ehhez képest ebben az évben a legjobb három közé Krasznai Tünde, Danics Dóra és a ByTheWay fiúzenekar tagjai jutottak. Utóbbi érdes hangja vérzett el legkorábban, bár tény, hogy a kiesésében az akkoriban körbecikkezett rövid pornós múltja is közrejátszhatott, amit nehezen toleráltak a konzervatívabb nézők. A ByTheWay nagyrészt korábban szólóban már az X-Faktort megjárt, de ott idő előtt elvérzett énekesekből állt össze, és sokáig esélyteleneknek tűntek, méghozzá annyira, hogy valójában ki is estek a műsorból, azonban Bozsek Márk visszalépése miatt kaptak egy új esélyt. Ettől megtáltosodtak, és a döntőig gyakorlatilag ők nyertek minden közönségszavazást, emiatt egyáltalán nem lehetett tudni, hogy ők vagy Danics Dóra lesz-e a befutó. Az Anna Kendrick-es Tökéletes hang Cups című dalának tökéletes előadása után a ByTheWay tűnhetett befutónak, de Danics a Márti dala című Anna and the Barbies dallal fordítani tudott, és az amúgy erősen középszerű győztes dalát is jobban adta elő, így végül ő lett az X-Faktor első női győztese egy amúgy meglehetősen unalmas évben.

A hatodik év: Opitz Barbara és Mata Ricsi

A győztes: Opitz Barbara

Ha mai szemmel ránézünk erre a két névre, joggal merül fel bennünk a kérdés: mégis ki az a Mata Ricsi? Mai szemmel már-már hihetetlennek tűnik, de ez a nyúlánk, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtó kamasz srác képes volt rendesen megszorongatni a szinte az egész évad során egyenletesen magas színvonalat nyújtó Opitz Barbarát, és a döntőig való menetelés során öt adás közönségszavazatát is megnyerte, míg Barbinak addig a pontig csak két győzelem jött össze, de a harmadikat pont akkor húzta be, amikor a legjobban kellett. Ez az év volt amúgy a most is látható zsűri (mínusz Tóth Gabi) bemutatkozó esztendeje, érződött, hogy új energiákat hoztak a műsorba. Amúgy amennyire kiszámíthatatlan volt az év, annyira sima lett a vége: Mata Ricsi folyamatosan hibázott, Opitz Barbi meg hozta, amit hoznia kellett, bár tény, hogy a pakliban valóban benne volt, hogy a látszólag több rajongóval bíró Mata Ricsi így is behúzhatja a dolgot. A végén a nézők szerencsére ezúttal valóban a jobb teljesítményt értékelték, így Opitz Barbié lett a hatodik évad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top