nlc.hu
Szabadidő

Szalamandrákat csempésztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Kilencvenhárom foltos szalamandrát próbáltak átcsempészni Ferihegyen

Azt hazudták, játékok vannak a dobozban.
Foltos szalamandra

Csaknem száz, védett foltos szalamandrát akartak átcsempészni a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren; a pénzügyőrök az állatokat átadták a fővárosi állatkertnek – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kedden az MTI-t. A kétéltűeket egy Magyarországról Németországba induló szállítmányban találták, amely a kísérő okmányok szerint játékot tartalmazott, de az ellenőrzésen, a röntgenkép alapján felmerült a gyanú, hogy állatok vannak benne – közölték. A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai megállapították, hogy a zsákokban 93 élő foltos szalamandra van. A szakértő szerint az állatok védettek, külföldre szállításuk engedélyköteles. A szalamandrák természetvédelmi értéke több mint 4,6 millió forint. 

Kis Péter András, az adóhivatal szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben a NAV feljelentést tett a rendőrségen természetkárosítás bűntette miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top