nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Sally Ann Howes

Meghalt a Csodakocsi és a My Fair Lady sztárja, Sally Ann Howes

A színésznő 91 éves volt.

December 19-én meghalt a Csodakocsi című film és a My Fair Lady című musical sztárja, Sally Ann Howes.

A színésznő 1930-ban született Londonban, édesapja, Bobby Howes és édesanyja, Patricia Malone is előadóművészként dolgozott. Huszonnyolc éves volt, amikor a My Fair Lady színpadi előadásában Julie Andrews váltotta Eliza Doolittle szerepében, néhány évvel később pedig a Brigadoonban nyújtott alakításáért 1963-ban Tony-díjra jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában. Andrews és Howes karrierje később is keresztezte egymást, azután kapta meg ugyanis a Csodakocsi című film főszerepét Dick Van Dyke oldalán, miután kolléganője visszautasította azt arra hivatkozva, hogy Truly Scrumptious túlságosan hasonlít azokra a karakterekre, amiket A muzsika hangjában és a Mary Poppinsban alakított. 

Dick Van Dyke és Sally Ann Howes a Csodakocsi forgatásán.

Dick Van Dyke és Sally Ann Howes a Csodakocsi forgatásán (Fotó: Victor Crawshaw/Mirrorpix/Getty Images)

Ugyan hatvan évtizedes karrierje során számos filmben és a televíziós műsorban szerepelt, főként színpadi színésznőként volt ismert, még a kétezres években is többször áll színpadon, 2007 szeptembere és 2008 januárja között például a My Fair Lady musicallel turnézott az Egyesült Államokban, ő alakította Mrs. Higginst.  

Sally Ann Howes háromszor volt férjnél, 1950-ben Maxwell Cokerrel házasodott össze, másodjára Richard Adler zeneszerzővel kötötte össze az életét, és nevére is vette a férfi két fiát, harmadik férjével, Douglas Rae-vel 1966-ban esküdtek össze, és halála napjáig egy párt alkottak. 

(via Unilad/Independent)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top