Lefújtak pár szilveszteri bulit itthon, de tűzijátékozni majdhogynem parttalanul lehet

nlc | 2021. December 28.
Nagy közös tánc több nagyvárosban sem lesz.

Tegnap már olyan szomorú hírek érkeztek, hogy öt virsli nem állja meg a helyét a boltok polcain, erre tessék, most kiderül, hogy egyes nagyvárosokban szilveszteri bulik sem lesznek. Mindössze egyetlen korlátozás van érvényben jelenleg a szilveszterre Magyarországon: az 500 fő feletti rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók, ennek ellenére több nagyvárosban is lefújták a szilveszteri murit

Az RTL Klub riportja szerint nem lesz tánc Debrecenben, Miskolcon és Szegeden, Pécsen pedig csak a tűzijátékot tartják meg. Budapest eközben azt mondta az RTL-nek, hogy csak a kormány vezethet be korlátozásokat, így a Vörösmarty téri adventi vásár hajnali egyig nyitva lesz.

A pirotechnikai eszközök használata viszont lazul a tavalyihoz képest, visszatér a rendszer az eredeti kerékvágásba. A Telex szerint a szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet megvásárolni a több mint 600 kijelölt árusítóhelyen, jellemzően plázák vagy nagy üzletek parkolóiban felállított konténerekben, melyeket a rendőrség és a katasztrófavédelem is folyamatosan ellenőriz.

Fotó: Unsplash

Exit mobile version