nlc.hu
Mindennapok

Két ünnep közötti feltöltődés

Így töltődj fel a két ünnep között, ha dolgozol – ezeket a tanácsokat fogadd meg!

Tény, a két ünnep között dolgozni nem a legpihentetőbb elfoglaltság, de adunk néhány tippet, amikkel fel tudsz töltődni akkor is, ha nincsenek hosszú napjaid a pihenésre.

Hogyan lehet otthon pihenni, ha még a két ünnep között is dolgozunk? Tény, hogy akkor, amikor csak néhány óránk van a feltöltődésre, nem lehet megváltani a világunkat, de ha egy kicsi energiát is nyerünk, máris könnyebben és kevésbé fáradtan élhetjük meg a karácsony és szilveszter közötti időszakot.

Kimerült nő fekszik az asztalon

Ha két ünnep között is dolgozol, akkor is feltöltődhetsz
(Fotó: Getty Images)

Tudj nemet mondani!

Ha úgy érzed, túl vagy terhelve, és kimerült vagy, mégis mindenki tőled kér segítséget, mondj nemet! Állítsd fel a prioritásaidat, és azokat a dolgokat, amikre már nincs erőd, ne vállald be! Tudjuk, nem egyszerű ezt megtenni, főleg akkor, ha eleve megszoktad, hogy mindenkinek segítesz. Azt azonban a saját érdekedben fontos megtanulnod, hogy hol vannak a határaid, máskülönben nagyon könnyen elhagyhat az energiád, és könnyebben ki is éghetsz. És az senkinek nem jó.

Csinálj otthon saját spat!

Ha nem tudsz elutazni kikapcsolódni, akkor hozd házhoz a spa élményt! Engedd tele a kádat, önts bele illatos habfürdőt, vagy csepegtess bele a kedvenc illóolajodból. Gyújts meg gyertyákat, tedd be a kedvenc track listádat, ami ellazít, némítsd el a telefonodat, és merülj el a habokban!

Közben feltehetsz magadnak egy arcpakolást, szemmaszkot, a hajadra ápoló pakolást is, és egy óra elteltével úgy fogod érezni, hogy valósággal kicseréltek.

Töltekezz ölelésből!

Az érintés fontos része kellene legyen a mindennapjainknak, mert szimbiotikus töltést ad. Már tudományosan is bizonyított, hogy az ölelés hozzájárul ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, és jobb legyen a kedélyállapotunk.

Ha egyedül élsz, és nincs párod, akkor zsebeld be a barátaidtól, szeretteidtől a napi ölelésadagodat. Hidd el, még akkor is működni fog, ha nem hiszel benne!

Fáradt nő a munkaasztal fölött

Ne csak a munka körül forogjanak a gondolataid!
(Fotó: Getty Images)

Találkozz a barátaiddal!

Akkor is, ha fáradtnak érzed magad, szakíts időt a barátaidra! Akár nálad találkoztok, akár beültök egy vacsora erejéig valahova, ellátogattok egy kiállításra, fontos, hogy kikapcsolj 1-2 órára.

Ha az aktív kikapcsolódás mellett teszed le a voksodat, akkor menjetek el sétálni, látogassatok ki a közeli parkba, vagy akár a városban is sétálhattok. Bármelyik program mellett is döntötök, a munka, mint beszédtéma tabu!

Válogasd meg, mit eszel!

Az ételek is nagyban hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy hogyan érezzük magunkat, és mennyi energiánk van. Persze, azt nem állítjuk, hogy az ételek önmagukban megoldják azt, hogy mindenhez legyen elég erőd, de sokat lendíthetsz az aktuális energiaszinteden, ha átgondoltan étkezel.

Lehetőség szerint kerüld a húsok töméntelen fogyasztását, a túl cukros és zsíros ételeket, ugyanis az emésztésükhöz rengeteg energiát felemészt a szervezeted. Hamarabb elálmosodhatsz, amellett, hogy gyorsabban éhesebb is leszel. Helyettük egyél zöldségalapú ételeket, energiát adó goji bogyót és igyál frissen préselt gyümölcsleveket.

Tervezz előre!

A legfontosabb, hogy ha most az ünnepek között nem is tudsz pihenni, legalább januárban engedj meg magadnak néhány napot! Ha sok a munka, akkor tervezz előre, és egyeztess a főnököddel is, hogy meg tudj magadnak engedni egy olyan évkezdést, amikor az előző évet kipihenheted, és felkészülhetsz az előtted álló kihívásokra.

Még több ünnepi tartalom!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top