nlc.hu
Szabadidő

Országszerte 37 tüzet okoztak a tűzijátékok

37 tűzesethez riasztották a tűzoltókat szilveszterkor tűzijátékok miatt

197 segélyhívás érkezett, és összesen 137 helyre kellett kimenniük a tűzoltóknak szilveszterkor. A legkomolyabb tűzeset Miskolcon történt, ahol egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása gyulladt ki: negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet.

137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást szilveszterkor. A tűzoltókra 48 esetben volt szükség tűz miatt, további 48 alkalommal műszaki mentést igénylő helyszínre hívták ki őket. A 48 tűzesetben 37-et okoztak tűzijátékok és petárdákírja a Telex a szervezet közleményére hivatkozva.

Tűzijáték

37 tűzesetet okozott a tűzijátékozás (fotó: Pixabay)

Többször előfordult, hogy megriadt és menekülő kutyák beszorulásához kellett kivonulniuk: a XXII. kerületben például két nagytestű kutya ragadt a családi ház kerítése és garázsa közötti húszcentis résben. Az egyik magától kiszabadult, a másikat a tűzoltók húzták ki. Miskolcon egy tízemeletes lakóház harmadik emeletén tört ki tűz, ahol a kiköltöztetett lakók melegítőbuszban várták, hogy véget érjen az oltás. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakója rokonokhoz került, ezen kívül pedig öt ember szenvedett füstmérgezést. A tüzet egy erkélyre esett tűzijáték okozta. Szintúgy erkélyre esett tűzijáték okozott tüzet Orosházán és Budapest XI. kerületében is. Nagybajomban egy tíz-, míg Bonyhádon egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékozás miatt. Égő tujához, bokorhoz és fatuskóhoz is riasztották a tűzoltókat. Két helyen autó égett ki: Kecskeméten a lángok még a közeli családi házra is átterjedtek. Bicskén, Újfehértón és Halásziban egy kocsibeálló égett ki. Négy helyen hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top