nlc.hu
Szabadidő

Átverős hívások a 112-nél

Tűzoltót hívott, mert égett a gyomra – elképesztő dolgokkal hívogatják a 112-t

A bejövő telefonhívások több mint a fele átverés a segélyhívónál.

Rengeteg kamu és fals hívással találkoztak a segélyhívó központ munkatársai 2021-ben, a bejövő telefonhívások több mint a fele átverés – számolt be a Tények.

A telefonbetyárok ezzel nem csak a segélyhívónál dolgozók idegeit teszik próbára, de közben a valóban bajban lévők elől foglalják a vonalat.

A segélyhívó központ diszpécsere munka közben

Munkatárs a 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központjában Szombathelyen 2018. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Varga György)

Íme a legelképesztőbb kérések:

  • „Valami tűzoltókat hívjanak már, mert ég a gyomrom!”
  • „Szombat reggel van, ugye? Mert úgy berúgtam tegnap, hogy nem tudom, hogy most este van vagy reggel.”
  • „Édesanyám azt mondta, hogy engemet a gólya hozott a világra, és én nem hittem neki. Azt mondta, hogy járjak utána. Szóval megkérdezném, hogy engemet a gólya hozott a világra?”
  • „Annyit szeretnék megkérdezni, hogy itten Cegléden a kínai – mert én nem idevalósi vagyok Ceglédre –, hogy kínai, ilyen gyorsbüfé, merre találok”.

Az ilyen és ehhez hasonló hívások korábban sem voltak ismeretlenek, volt olyan, hogy a valaki pizzát akart rendelni a 112-n, vagy amiatt panaszkodott, mert nem nyitott ki időben a kocsma.

A kamu hívásokért akár 150 ezer forintra is büntethetik a magukat viccesnek gondoló telefonálókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top