nlc.hu
Szabadidő

Havas lehet a hétvégénk

Havas lehet a hétvégénk

Vége a langymeleg időnek, a hét második felében már több hullámban hideg levegő áramlik a térségünkbe. Szombaton országszerte havazásra, havas esőre számíthatunk.

A keddi felhős, borult idő alapvetően késő téli, kora tavaszi hőmérsékletet hoz magával, és eső csak itt-ott, főként északon fordulhat csak elő, és holnapra se várjunk nagy változást, azt leszámítva, hogy az idő kicsit szelesebbé válik. A nap csütörtökre süt ki az ország fölött, és ezzel együtt a hőmérséklet is csökkenni kezd, a korábbi tíz fölötti fokok helyett ezen a napon a csúcsértékek már 3 és 8 fok között alakulnak – írja a kiderul.startalp.hu.

Havazás a városban

Végre kaphatunk egy kis havat (Fotó: Pixabay)

Pénteken a reggeli köd feloszlása után túlnyomórészt napos idő várható, de a nap második felében növekedni kezdhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű, de élénk lesz a szélmozgás. A minimumok mínusz 1 és mínusz 6, a maximumok 0 és plusz 5 fok között várhatók. Szombaton felhős idő várható, de lesznek napos körzetek is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6, a legmagasabb plusz 4 fok lehet, és nagyon területen nyílik esély havazásra, hószállingózásra vagy havas esőre. A légmozgás mérsékelt lesz. Vasárnap a szombatihoz hasonló időjárás várható, de kisebb területen fordulhat elő csapadék, és megélénkül a délkeleti szél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top