nlc.hu
Szabadidő

Holokauszt-túlélő oktatta ki az oltásellenest

Egy oltást elutasító nő a vakcinázást a holokauszthoz hasonlította, kioktatta őt egy igazi holokauszt-túlélő

Az idős bácsi videóban mondta el a fiatal tiktokkernek, hogy szégyellje magát, hogy egy injekció beadását az ő holokauszt-traumájához hasonlítja.
Gidon Lev

Gidon Lev tiktokker és a partnere, Julie 107 ezer követőnek osztja az észt a közösségi oldalon, és ez azért is különleges, ugyanis Gidon holokauszt-túlélő. A férfi most egy másik tiktokkerre, Carollynra hívta fel a figyelmet, a fiatal lány ugyanis leborotválta a fejét azzal a felirattal, hogy „az első nap a vakcinázatlanok táborában”, vagyis a „kitaszítottságát” egyértelműen a holokauszt-túlélők élményeihez próbálja hasonlítani – írja a Unilad.

Szégyelld magad! Megpróbálsz úgy kinézni, mint egy holokauszt-túlélő pusztán azért, mert nem szeretnél vakcinát kapni?

Gidon a videóban még a saját egykori sárga csillagát is megmutatja, amit évtizedekkel ezelőtt viselnie kellett.

Nem ez az első alkalom, hogy a vakcinázatlanok az élményeiket a holokauszt-túlélőkéhez hasonlítják, rendre óriási botrányt kavarva. Gidon 1935-ben született Csehszlovákiában, és hatéves korában, 1941-ben került koncentrációs táborba. Ő és az édesanyja ugyan túlélte a tábort, de édesapját Auschwitzba küldték, ahol életét vesztette. A férfi manapság a TikTokon küzd az antiszemitizmus ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top