Szabadidő

Death metál bandában énekel a 96 éves vagány nagyi – videó

A holokausztot túlélő asszony a szabadságot tartja a legnagyobb dolognak az életben, és nem érdekli, mások mint gondolnak róla.

Sokszor halljuk, hogy az életben sosem késő változtatni és valami merőben új dologba fogni. Ehhez nem is lehetne jobb inspirációt találni, mint Inge Ginsberg történetét. A 96 éves osztrák asszony három éve egy death metál zenekar énekese.

A meglepő ötlet azután jött, hogy a nő úgy érezte, senki sem akarja őt hallani énekelni, és az emberek nem kíváncsiak az idősekre. Végül a fiatalabb barátai javasolták neki, hogy próbálja meg előadni a verseit metálzene kíséretében. Így lett a frontembere az Inge & the TritoneKings nevű zenekarnak, a világ pedig hamar megszerette.

Korábban azonban nem volt ilyen felhőtlen az élete. Egy bécsi zsidó családba született 1922-ben, majd jöttek a nácik. Édesanyja 1942-ben egy barátja segítségével az egész családot Svájcba menekítette, ahol egy menekülttáborban éltek. Később Inge még egy kémházat is keresett az amerikai titkosszolgálatnak, ahonnan a nácikat figyelték és a műveleteket irányították.

A háború utáni években összeházasodott egy zeneszerzővel, akivel Los Angelesben telepedtek le. A férje olyan sztároknak írt zenét, mint Nat King Cole vagy Dean Martin, és ebben Inge is részt vett. Aztán elege lett a hollywoodi hamis csillogásból, elvált a férjétől, és elhagyta Los Angelest is.

És hogy miért éppen death metál? Erre egyszerű választ adott Inge:

Nem tudok énekelni. Egyetlen hangot sem tudok tisztán kiénekelni. Ezért jó a heavy metál, mert elég, ha elmondom a szöveget.

Ahogy közeledik a 97. évéhez, Inge azt mondja a legnagyobb érték az életében a szabadság. Nem bánt meg semmit, és nem foglalkozik azzal, mit gondolnak róla mások.

(BoredPanda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top