nlc.hu
Szabadidő

A Pumuklit támadják a pedofiltörvénnyel

Egy Vas megyei feljelentő szerint a Pumukli és Az oroszlánkirály megkérdőjelezi a hagyományos nemi szerepeket

Vas megyében egy feljelentő bemószerolta a kormányhivatalnál a Pumuklit, Az oroszlánkirályt, a Csipkerózsikát és a Mulant, mert szerinte ezek a mesék megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket. A kormányhivatal az ügyben két hétig vizsgálódott.

Meghozta a magyarok feljelentési kedvét a pedofiltörvényként ismertté vált törvénymódosítás. Fél év alatt 130 panasz érkezett a médiahatósághoz a homoszexualitás megjelenítésére és a kiskorúak védelmére hivatkozva, de eddig egyikből sem született eljárás. Tavaly ugyanebben az időszakban a panaszok száma még csak 32 volt – írja az rtl.hu.

Az oroszlánkirály

Vajon Az oroszlánkirály megkérdőjelezi a hagyományos nemi szerepeket? (Fotó: Profimédia)

Bár a Médiatanács mostanáig egy eljárást sem indított, az LMBTQ embereket képviselő szervezetek szerint sokat romlott a helyzetük, mert az eddig is homofób emberek most felhatalmazva érzik magukat, hogy akár a nyílt utcán is beszóljanak nekik. Ősszel például tojással dobáltak meg egy leszbikus párt, akik csókkal üdvözölték egymást a találkozásuk után. Az RTL Híradó kíváncsi volt, hány mesét, gyerekeknek szánt kiadványt jelentettek fel, ezért húsz hivatalt kérdezett körbe, és úgy tűnik, hat ilyen eset fordult elő. Az a Vas megyei feljelentés, miszerint a Pumukli kalandjai, a Csipkerózsika, a Mulan és Az oroszlánkirály megkérdőjelezi a hagyományos nemi szerepeket, jó eséllyel azért született, hogy gúnyt űzzön a törvényből, ennek ellenére a hivatal két héten át vizsgálta a panaszt, és végül azt állapította meg, hogy a beadvány nem volt elég alapos. Egy Pest megyei könyvtárat azért jelentettek fel, mert gyerekek számára is elérhető helyen tartottak homoszexualitást megjelenítő könyvet, de mivel a vizsgálat idején a könyv már nem volt ott, ebben az ügyben sem indult eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top