nlc.hu
Szabadidő

Orbán Balázs szerint a Jóbarátok marad

A Jóbarátok nem lesz tiltólistás – ígérte a Miniszterelnökség államtitkára a melegellenes pedofiltörvény kapcsán

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint alaptalan, hogy a Jóbarátokat csak este 10 után lehet műsorra tűzni a melegellenes pedofiltörvény miatt.
Jóbarátok

„A Jóbarátok marad” – ezt mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára az RTL Híradónak a kedden elfogadott, melegellenes passzusokkal telepakolt pedofiltörvény kapcsán.

Az államtitkár alaptalannak tartja, hogy a jogszabály miatt a jövőben nem lehetne este 10 előtt műsorra tűzni a népszerű amerikai sorozatot, mert a sorozatban megjelenik a homoszexualitás. Azt viszont elismerte, hogy a végső szót a médiahatóság mondja ki. Ám az ő álláspontjukról egyelőre semmit sem tudni.

Pedig egyáltalán nem légből kapott feltételezés, hogy a melegellenes törvénymódosítás nagy hatással lehet arra is, hogy mit és mikor nézhetünk majd a tévében, a moziban és a reklámokban. A jogszabály azt is tartalmazza, hogy a 18 éven aluliaknak tilos olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

Ráadásul a szándékosan homályosan fogalmazták meg a törvényt, hogy erőre kaphasson a cenzúra és az öncenzúra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top