nlc.hu
Szabadidő

29 év után Disney-dal vezeti a Billboard slágerlistát

29 év után ismét egy Disney-dal vezeti a Billboard slágerlistáját

Utoljára 1993-ban, az Aladdin betétdala, az A Whole New World (magyarul: Egy új élmény) volt az a Disney-dal, ami az első helyig tudott felkapaszkodni a Billboard listáján. Most az Encanto című animációs film We Don’t Talk About Bruno című dalának sikerült a csoda.
Encanto

Józan ésszel belegondolva az ember azt hinné, hogy a Jégvarázs Let It Go című betétdala minden létező slágerlistát vezetett a bemutatása idején, pedig a helyzet az, hogy a Billboard lista élére sohasem sikerült felkapaszkodnia, az ötödik hely volt a legjobbja. Utoljára ilyen bravúrra az Aladdin volt képes még 1993-ban, azaz 29 éve. Most az Encanto ismételheti meg a bravúrt, ami annak fényében különösen érdekes, hogy a film a mozikban nem hagyott túl mély nyomot, és egyáltalán nem voltak kiemelkedő bevételei. Viszont odahaza, a Disney+ streamingszolgáltatón a gyerekek nagyon-nagyon szeretik – írja a Variety.

 

Nemcsak a slágerlista első helyéig kapaszkodó We Don’t Talk About Bruno hatalmas siker, hanem az egész filmzene album, ami immár három hete vezeti az albumok sikerlistáját. A dalokat a zseniális Lin-Manuel Miranda (Hamilton) szerezte, akivel most fordul elő először a karrierje során, hogy ekkora sikert érjen el a Billboardon. A listán a Disney dal Adele Easy on Me című slágerét tolta hátrébb. Érdekes módon a Disney nem ezt a dalt nevezte Oscarra az Encanto című filmjükből, hanem a szintén Miranda által jegyzett Dos Oruguitast. Valószínűleg úgy sejthették, hogy egy érzelmesebb dallal nagyobb eséllyel rúghatnak labdába, és a nevezés idején még nem tudhatták, hogy nem az válik a legnagyobb slágerré a filmből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top