nlc.hu
Szabadidő

Valentin-napi ajándékok

Felkészültél a Valentin-napra? Ne hagyd az utolsó pillanatra!

A Valentin-nap ma már megkerülhetetlen ünnep, amikor nem csak a szerelmesek ünneplik a szeretetet.

Sokáig hangos vita zajlott a Valentin-nap körül, ám mára teljesen elfogadott lett Magyarországon is, hogy ezen az ünnepen megajándékozzák sokan azt, aki a szívüknek kedves. Tavaly egy felmérésből az is kiderült, hogy a Valentin-napot ünneplők több mint 82 százaléka ötezer forint körüli értékű ajándékkal is kedveskedik a párjának, 23 százalékuk ennél bőkezűbben, 10 ezer felett, két százalékuk pedig 20 ezernél is többet költ ezen az ünnepen arra, hogy meglepje a szerelmét. A felmérésből az is kiderült, hogy a nők számára fontosabb ez az ünnep, de azért a férfiak is örülnek, amikor ajándékot kapnak Valentin-napon. Sőt, mivel a Valentin-nap nemcsak a szerelem, hanem a szeretet ünnepe is, adhatunk ajándékot akár a legjobb barátnőnknek is, főleg, ha épp nincs férfi az életében, aki elhalmozná ezen a napon a szeretetével.

Szent Valentin, a szerelmesek védőszentje

Ha a Valentin-napot ünnepeljük, akkor az eredetét is érdemes ismerni, hogy mégis mi köze ennek a napnak a szerelemhez. Elsősorban az angolszász országokban tartják Bálint napján, február 14-én a szerelem ünnepét, azért pont ezen a napon, mert Szent Valentin, vagy más néven Szent Bálint a szerelmesek védőszentje. Magyarországon az angol elnevezés miatt Valentin-napként vált népszerűvé a hagyomány, a szerelmes köszöntések eredete azonban nem teljesen egyértelmű, több legenda is fűződik hozzá.

A keresztény háttértörténet szerint Szent Bálint, Terni püspöke 14. században hagyott utolsó üzenete indította útjára az azóta már világszerte népszerű szokást. Szent Bálint a legenda szerint bűnt követett el, mert megeskette a szerelmeseket, olyanokat is, akik a törvény alapján nem házasodhattak volna meg (például a katonák), ezért halálra ítélték a püspököt. A kivégzése előtt utolsó jótettként Szent Bálint a börtönőr vak leányát meggyógyította: visszaadta a látását. A hagyomány szerint február 14-én, a kivégzése előtt búcsúüzenetet küldött a lánynak, amit úgy írt alá, hogy „A te Bálintod.”

Férfia ajándékot ad a feleségének

Ne késlekedj az ajándékvásárlással (Kép: Getty Images)

Ajándék szeretetből

Az ajándékozás szokása a pogány hitvilággal is összeköthető, az ókorban ugyanis a termékenység ünnepével kapcsolták össze ezt a napot, amikor az ifjú lányok az életük szerelmét igyekeztek megtalálni a házasság pártfogó istennőjének templomában, míg a házaspárok megajándékozták egymást. Ez bővült ki most már annyira, hogy egyáltalán nem csupán házasok vagy szerelmesek adnak egymásnak ajándékot Valentin-napon, hiszen a szeretetet ünnepeljük ezen a napon.

Ajándékok terén természetesen csak a fantázia szabhat határt, és a legjobb az, ha teljesen egyénre szabott meglepetést találunk ki szeretteinknek. Az egyik legfontosabb tanács az ajándékok esetében, hogy ne maradjon az utolsó utáni pillanatra a beszerzésük, mert nem akarjuk, hogy csalódás legyen a Valentin-nap vége egy esetleg elkésett rendelés, kiszállítás miatt. Ehhez épp kapóra jön most a Foxpost kiscsomag logisztikai cég különleges akciója: négy partnerüket – hat webshopot – hívták meg egy közös kezdeményezésre, melyben, ha a partnerektől vásároljuk a Valentin-napi ajándékot, akkor a február 5-8. közötti megrendelések esetén a partnerekkel közösen megajándékoznak minket ingyenes csomagautomatába szállítással. Természetesen nemcsak szerelmeseknek, pároknak áll ez a lehetőség, hanem akár úgy is kihasználhatod az ingyenes szállítási lehetőséget, ha magadnak veszel ajándékot – mert mindenki megérdemli ezen a napon az extra törődést.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top