nlc.hu
Szabadidő

Ciánkék optikai illúzió

Egy optikai illúzió olyan színt mutat, amelyet még soha életedben nem láttál

A ciánkéket nem képesek megfelelően megjeleníteni a monitorok és a tévék, de van egy optikai illúzió, amellyel mégis látható.

Érdekes optikai illúziót mutatott be egy Kate Bacon nevű TikTok-felhasználó, aki azt állítja, hogy egy olyan szín tárul fel a szemünk előtt, amit valódi formájában még sosem láttuk.

Az 1,4 milliós követőtáborral rendelkező fiatal lány szerint az igazi ciánkék színt a legtöbb monitor és tévé nem képes megfelelően megjeleníteni. Van viszont egy módszer, amivel mégis látható.

Ehhez nem kell mást tenni, mint az alábbi képen látható fehér pöttyre fókuszálni nagyjából 30 másodpercig. A pötty körül egy fehér kör és kék háttér látható.

Egy optikai illúzió megmutatja a színt, amit még soha életedben nem láttál

Ezzel az optikai illúzval megláthatod a valódi ciánkék színt (Forrás: TikTok/kbacon)

Ha letelt a 30 másodperc, csukd be a szemed, és látni fogsz egy ragyogó gömböt, ami a cián valódi színe. Minél jobban bámulod a pöttyöt, annál jobb lesz a végeredmény. 

Íme videóban is az instrukciók:

@kbacon You’ve probably never seen this color before... #womeninstem #voiceacting #science ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

A videót csaknem 3,5 milliószor játszották le, de a kommentelők megosztottak abban, mennyire válik be ez az optikai illúzió. Nálad működött?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top