nlc.hu
Szabadidő

Pigniczki Fanni csonttörése

Törés miatt kényszerpihenő vár Pigniczki Fanni olimpikonra

Reményei szerint hat hét múlva újra edzhet.

„Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom – mesélte klubja, az MTK honlapján Pigniczki Fanni olimpikon, ritmikus gimnasztikázó. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MRI-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie. – A lábammal már volt probléma, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy van benne egy letörött csontdarab. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset.”

A 2021-es Európa-bajnokságon egyéni összetettben tizedik, a világbajnokságon 14., a tokiói olimpián pedig huszadik helyezett Pigniczki lemondta a februári és márciusi versenyeket, a visszatérésére legkorábban áprilisban kerülhet sor.

Pigniczki Fanni karikagyakorlatot mutat be a ritmikus gimnasztika verseny egyéni összetett selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Ariake Tornaközpontban 2021. augusztus 6-án./ MTI/Czeglédi Zsolt

Pigniczki Fanni karikagyakorlatot mutat be a ritmikus gimnasztika verseny egyéni összetett selejtezőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Ariake Tornaközpontban 2021. augusztus 6-án.
/ MTI/Czeglédi Zsolt

„Az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudom kezdeni terhelni. De fogok járni kezelésekre, így remélem, hogy ezen a folyamaton gyorsítani tudunk” – nyilatkozta.  Az Európa-bajnokságot idén júniusban rendezik Tel-Avivban, utána kerül sor az Universiadéra és a Világjátékokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top