nlc.hu
Szabadidő

Áradások Ausztráliában

Özönvíz Ausztráliában: 30 óra alatt 700 mm csapadék hullott

Ausztrália Lismore régiójában mindössze 30 óra alatt több mint 700 mm csapadék hullott. Négy ember meghalt.

Négy szikh hívőből álló csapat több mint 1600 km-t autózott Ausztrálián keresztül, hogy azokon a családokon segítsen, akik a súlyos áradások miatt szorult helyzetbe kerültek az északnyugati régióban.

A Sikh Volunteers Australia tagjai 34 órán keresztül autóztak Melbourne-ből Lismore-ba, hogy berendezkedjenek a helyi konyhákon, és élelmiszert és alapvető szolgáltatásokat nyújtsanak a rászoruló családoknak.

Áradás Ausztráliában

Muhammad FAROOQ / AFP

A csapat eredetileg Brisbane felé indult, de rájöttek, hogy Lismore-ban és a környező városokban élő közösségeknek szükségük van a támogatásukra. Reggel 6 órakor hagyták el Victoriát, és másnap 4 órakor érkeztek meg úti céljukhoz. Azóta friss ételeket készítenek a város lakói számára, a bajba jutott közösség pedig tárt karokkal fogadta a szikh önkénteseket

A Lismore régióban mindössze 30 óra alatt több mint 700 mm csapadék hullott. Négy ember meghalt. Az élelmiszerboltokban jelenleg kritikusan alacsony az alapvető kellékek száma, a szupermarketek pedig vásárlási korlátokat vezettek be bizonyos termékekre, köztük a húsra és a WC-papírra a régióban. Lismore régióban 62 000 embert érintettek az árvizek, miután 17 evakuálási parancsot adtak ki.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top