nlc.hu
Szabadidő

Hamis oltási igazolványok kiállítása

Hamis védettségi igazolványokat állított ki pénzért egy háziorvos

A háziorvos rendszeresen pénzt fogadott el februárban a rendelőjében azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja számukra az oltás felvételét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt indítványozta a letartóztatását egy megyében lévő háziorvosnak. A főügyészség tájékoztatása szerint az orvos pénzt fogadott el a a páciensektől azért, hogy a vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltottságukat – írja a 24.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megalapozott gyanúja szerint a háziorvos rendszeresen pénzt fogadott el februárban a rendelőjében azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja számukra az oltás felvételét. A háziorvos az asszisztense közreműködésével valótlanul rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (ESZSZT) információs rendszerében a védőoltások beadásának tényét.

sztetoszkóp

Fotó: unsplash

A nyomozók üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel és védettségi igazolvánnyal való visszaéléssel gyanúsították meg a háziorvost, majd őrizetbe vették. A főügyészség pedig bűnismétlés, valamint szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top