nlc.hu
Szabadidő

Gyorshajtók bírságolása 2021-ben

Kiderült, mennyi bírságot fizettek tavaly gyorshajtásért

És természetesen az is, hogy ez hány esetet takar.

A vezess.hu megkérdezte, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pedig válaszolt, így kiderült, hogy mintegy 17 százalékkal csökkent a gyorshajtások miatt kiszabott bírságok száma 2021-ben Magyarországon az előző, tehát a 2020-as évhez képest. (Megjegyzendő: 2020 márciusában a pandémia miatt bezárt az ország, karanténban voltunk hónapokig.)

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

Az ORFK szerint a rendőrség 2021-ben 515 028 bírságot állított ki gyorshajtás miatt, az 525 készülékből álló VÉDA-rendszer átlagosan 1411 alkalommal rögzítette a megengedett sebességhatár túllépését. Kiderült, hogy a gyorshajtók több mint 

16,2 millió forint értékben kaptak büntetést 2021-ben. 

2021 minden egyes napján egyébként átlagosan 44,6 millió forintnyi büntetést szabott ki a hatóság. A vezess.hu megjegyzi, hogy a járvány befolyásolta a részben forgalomfüggő bírságolást: a regisztrált sebességtúllépések ugyanis 2020-ig látványosan növekedtek, a koronavírus-járvány első felében viszont a két évvel korábbi szintre estek vissza.

Tavaly már közelített a normálisan megszokott mértékhez a forgalom az utakon, a bírságolás ennek ellenére tovább csökkent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top