nlc.hu
Szabadidő

Az időjárás-előrejelzés szerint még kitart a tél

Egyelőre hiába várjuk a tavaszt, mínusz 10 fok is lehet jövő héten

Még ne higgyük el, hogy jön a tavasz, a jövő héten kemény mínuszok várhatók.

Bár az elmúlt napokban a kellemes, napsütéses idő elhitette velünk, hogy nemsokára megérkezhet az igazi tavasz, az előrejelzések szerint erre még várni kell. Hamarosan még hidegebbre fordul időjárásunk, a jövő hét második felében már kifejezetten hideg, téli időre van kilátás – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható, az ország nagy részén többórás napsütéssel, ugyanakkor dél felől egyre több, egyre vastagabb felhő érkezik. Számottevő csapadék nem várható, inkább csak a déli megyékben fordulhat elő az esti óráktól kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő este +2, -3 fok valószínű.

Egy nő bundában és szőrmesapkában a hóesésben

Készülj fel a hidegre, mert mínusz 10 fok is lehet jövő héten (Fotó: Unsplash/Martin Reisch)

Hétfőn az összefüggő felhőzet dél felé húzódik, napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, emellett több-kevesebb napsütés is lehet.
A gomolyfelhők átmenetileg zártabb felhőtakarót is alkothatnak. Helyenként előfordulhat hózápor, zápor, erre legnagyobb esély az ország középső harmadában lesz. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között, a fagyzugokban -8, -10 fok körül alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de északon néhol csak 1, 2 fok valószínű.

Kedden átmeneti felhőzet-csökkenést követően ismét erőteljes felhőképződés várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan előfordulhat hózápor, zápor. Az élénk északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között, a fagyzugokban -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan – főleg az Alföldön létrejövő összeáramlás mentén – alakulhat ki hózápor. Az élénk északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -1 fok között, a fagyzugokban -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között, a fagyzugokban -15 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Pénteken többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -5 fok között, a fagyzugokban -15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top