nlc.hu
Szabadidő

Kiderült, mikor indul az HBO új magyar sorozata

Kiderült, mikor indul az HBO új magyar sorozata

A besúgó 1985-ben játszódik és főszereplője egy sötét titkot rejtegető egyetemista, Geri.
sorozat, A besúgó

Közel egy évvel ezelőtt robbant a hír, hogy 3 év szünet után új magyar sorozatot készít az HBO. Idén februárban megjelent a széria első előzetese is, kedden pedig elindult az HBO GO helyére érkező vadonatúj nemzetközi streamingszolgáltató, az HBO Max. A médiavállalat csütörtök délben bejelentette a széria premierdátumát, kiadta a legújabb ajánlóját és az első plakátjait is – hívta fel rá a figyelmet a sorozatwiki.hu. A besúgó április 1-jén érkezik az HBO Max-ra. 

A sorozat rögtön dupla résszel debütál, majd hetente egy új epizóddal, péntekenként folytatódik. A produkció 8 részes lesz.

A történet 1985-ben játszódik. A 20 éves, vágyakkal teli Geri (Várady Gergely) Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. A kollégiumban csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek. A csoportot Száva Zsolt (Patkós Márton) vezeti, aki Geri legjobb barátjává válik. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a lányok, a bulik és a politikai viták hatására. Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top