nlc.hu
Szabadidő

Sztárok hasonmásai a múltból

Az időutazás létezik? Sztárok hasonmásai a múltból

Azt mondják, mindenkinek van legalább egy hasonmása, a következő sztárok esetében a hasonmások a múltból érkeztek.

Elképesztő és hátborzongató egyszerre látni, milyen egyértelmű vonásokon osztoznak emberek, akik teljesen más időben léteztek. A hasonmások persze nem az időutazásra jelentenek bizonyítékot, hanem inkább csak arra, hogy az emberek külsejét meghatározó génállományok nincsenek olyan messze egymástól, mint gondolnánk.

Jimmy Fallon és Mahir Cayan

Jimmy Fallon és Mahir Cayan

Jimmy Fallon és Mahir Cayan (Kép: Getty Images/Wikipedia)

Jimmy Fallon szórakozató show-műsora nem is állhatna messzebb Mahir Cayan politikai aktivistától, mondhatjuk nyugodtan, hogy a két embernek nincsenek közös jellemzői, kivéve, ha az arcukat egymás mellé rakjuk. Fallon először humoristaként, majd a Saturday Night Live szereplőjeként és a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon műsorvezetőjeként lett világszerte ismert sztár. Néha ugyan tesz politikai kijelentéseket, de korántsem veti bele olyan mélyen magát a politikába, mint az egykor aktivista Cayan, aki élete alig 26 éve alatt csak és kizárólag ezzel foglalkozott, és marxista eszméit igyekezett pártba tömörülve terjeszteni, amíg ki nem végezték.

Bryan Cranston és Max Weber

Bryan Cranston és Max Weber

Bryan Cranston és Max Weber (Kép: Getty Images)

Bryan Cranston színész akkor lett világsztár, amikor a Breaking Bad főszerepében brilliánsan alakította a drogot gyártó, tüdőrákos tanár szerepét. A sorozattal több díjat is bezsebeltek a készítők és színészek, azóta is minden idők egyik legjobb drámasorozatént tartják számon. Cranston élete tehát elég más, mint a hasonmása, Max Weber életútja volt az 1800-as években. Weber német közgazdász, szociológus, akit Karl Marx és Émile Durkheim mellett a modern szociológia alapító atyjaként tartjanak számon. Legfontosabb munkái a társadalomtudományok racionális alapokra fektetéséről szólnak, de sokat publikált közgazdasági témákban is.

Lily Collins és Audrey Hepburn

Lily Collins és Audrey Hepburn

Lily Collins és Audrey Hepburn (Kép: Getty Images)

Lily Collins színésznő nagyjából az első pillanatban, hogy feltűnt a képernyőn, már szembesült azzal, hogy milyen sokan látják benne Audrey Hepburn vonásait és törékenységét. A média is előszeretettel emlegeti Collinst úgy, mint Hepburn utódját, és valóban, külsőben sok hasonlóság van a két színésznőben. Nem lehet könnyű ilyen nagy névvel összehasonlítva lenni, nem irigyeljük Collinst, nagy nyomás lehet ez számára a színésztársadalmon belül.

Andrew Garfield és Lev Davidovics Trockij

Andrew Garfield és Lev Davidovics Trockij

Andrew Garfield és Lev Davidovics Trockij (Kép: Getty Images)

Andrew Garfield több hasonmással is rendelkezik, színésztársa, Ben Schwartz például rendszeresen áldozatul esik annak, hogy összetévesztik a nézők Garfielddel. De most a múltból kerestünk hasonmást a jelenleg nagy közönségkedvenc Garfield számára, és rögtön meg is találtuk Lev Davidovics Trockij személyében. Ez nem annyira hízelgő valószínűleg a színésznek, hiszen Trockij orosz-szovjet marxista politikus, forradalmár, az 1905-ös oroszországi forradalom, majd az 1917-es októberi orosz forradalom egyik vezéralakja, a Vörös Hadsereg megalapítója volt. Tulajdonságokban reméljük nem egyeznek, de külsőben kétségtelenül zavarba ejtő a hasonlóság.

Eminem és Septimius Severus

Eminem és Septimius Severus

Eminem és Septimius Severus (Kép: Getty Images)

Marshall Mathers, vagy ahogy mindenki ismeri, Eminem nem véletlenül lehet olyan ismerős a világ nagy részének, hiszen egy nagyon régi arcot tudhat magáénak: mintha maga Septimius Severus római császár (146-211) állna előttünk. A rapper lehet, hogy leszármazottja a császárnak, annyira hasonlít rá, elég ha csak a száj formáját vagy a szemek elhelyezkedését nézzük. Bár Eminemből még azt is kinézzük, hogy római császár volt előző életében, és tényleg róla készült ez a mellszobor.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top