A gyümölcsöket gyorsan meg kell enni, ezt tudjuk, de frissesség kérdésében az avokádó az, amely nem ismer tréfát: pár nap, és bár kívülről még épnek és lédúsnak tűnik, hozzáérve – hát még felvágva – mindig kiderül, hogy kásás, löttyedt, fonnyadt. Még szerencse, hogy itt van nekünk az internet, és rajta olyan zsenik, mint az amerikai Lisa Williams, aki rájött a nagy trükkre, amellyel állítása szerint két hétig biztosan frissen tartja a gyümölcsöt:
hideg vizes csuporba teszi őket és így tárolja a hűtőben.
Ennyi, se több, se kevesebb. Hogy még hitelesebb legyen, pár avokádót a hűtő polcán hagyott csak úgy, víz nélkül, és azok bizony el is rohadtak pár nap után, míg a vízben ázók tökéletesek maradtak. A két hetet inkább csak a biztonság kedvéért mondta; volt avokádó, amelyet egy hónap után vett ki a vízből és olyan állapotban volt, mintha aznap hozta volna haza a boltból.
Bejegyzése hatalmasat ment, főleg, miután megosztotta a népszerű Mum Central nevű oldal; azóta több mint 200 ezren osztották meg. Nem véletlenül: mindenkinek beválik.