nlc.hu
Szabadidő

Hullócsillaggal a háttérben fotózták le a családot

Életük fényképe: hullócsillaggal a háttérben fotózták le a családot

Elképesztő szerencséje volt egy családnak, véletlenül egy hullócsillaggal együtt fényképezték le őket.
Hullócsillag az égen

Valószínűleg életük legemlékezetesebb fényképe készült arról a családról, akiket úgy sikerült lefotózni, hogy éppen egy hullócsillag jelent meg az égen.

Wil Cheung fotós az angliai Northumberland Nemzeti Parkban vezetett egy csillagmegfigyelő túrát, és mindegyik résztvevőről készített egy-egy fotót. Már 25 fényképpel elkészült, amikor a Swan család került sorra.

A fotós hosszú expozícióval készítette a képeket, hogy a háttérben az éjszakai égbolt is láthatóvá váljon. Ezért a családot megkérte, hogy három másodpercig álljanak mozdulatlanul, amíg elkészül a fotó. Ekkor valami varázslatos dolog történt.

Miután megnyomtam a fényképező gombját, egy kis zseblámpával meg kellett világítanom őket. Abban a pillanatban nagy sóhajokat hallottam, felnéztem, és láttam, ahogy egy hullócsillag ragyogott fel az égen. Ezután lenéztem a fényképezőgépre, és legnagyobb örömömre sikerült a hullócsillagot is lefotózni

– idézte fel a kivételes pillanatokat Cheung.

A fotós nagyon meglepődött, hogy a család ilyen nyugodt maradt, miközben körülöttük a hullócsillagot csodálták. Cheung szerint egy a millióhoz az esélye, hogy egy ilyen fénykép szülessen.

Szintén emlékezetes fotó készült egy párról, akiket véletlenül fotóztak le eljegyzés közben, később viszont sikerült felkutatni a szerelmeseket. 

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: Unsplash/Jeremy Bishop)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top