nlc.hu
Szabadidő

így lett Oscar-díjas berendező Sipos Zsuzsanna

Egy apró faluból indult az Oscar-díjas Sipos Zsuzsanna karrierje

Már gyerekkorában is kivételesen jó ízlése volt.

Ahogy azt mi is megírtunk, Sipos Zsuzsanna Patrice Vermette-tel párban megkapta az Oscar-díjat, production design, azaz a látványtervezés kategóriájában a Dűnében végzett munkájáért.  A Dűnének ítélték emellett a legjobb hang, a legjobb különleges látványeffektusok, a legjobb eredeti filmzene (Hans Zimmer), a legjobb fényképezés (Greig Fraser) BAFTA-díját is.

Irtózik a szerepléstől

A Bors cikkéből kiderül, hogy a friss Oscar-díjas filmesnek nincs hivatalos Facebook-oldala, nem találni őt az Instagramon, és a Twitteren sem.

A berendező állítólag irtózik a szerepléstől, még az elvégzett munkájáról is csak úgy szeret „beszélni”, hogy némán bemutatja a kész terméket.  

A lap megkérdezte ikertestvérét, Sipos Orsit is, mit lehet tudni Zsuzsanna eddigi életéről.

Patrice Vermette és Sipos Zsuzsanna

Patrice Vermette és Sipos Zsuzsanna a Dűnéért kapott Oscar-díjjal (Fotó: ABC via Getty Images)

„Annyit elárulhatok, hogy Zsuzsa nem készült a filmes életre, egyszer csak ott találta magát – mondja Orsolya, majd így folytatja: – Talán, most visszagondolva, annyit elmondhatok, hogy már gyerekkorában is kivételesen jó ízlése volt. Olyan érzékkel tudja feldíszíteni a környezetét, hogy ha az ember körülnéz, egy pillanatra kiszakad a valóságból, mert a bőrén érzi azt a harmóniát, melyet a tárgyak tökéletes elhelyezése áraszt magából” – mesélte a nő a Borsnak, majd hozzátette, hogy egy apró faluból indult Zsuzsanna karrierje. Budapesten született, de egy Majosháza nevű, Pest megyei településen nőtt fel. 

Marketingesnek is tanult

A Blikk cikkéből pedig az derül ki, hogy elkezdett marketingesként is tanulni a főiskolán, később azonban inkább beiratkozott egy lakberendező iskolába. Itt találkozott első nagy szerelmével, akinek az édesapja az egyik legnagyobb cateringes cég tulajdonosa volt, amely étellel-itallal látta el a forgatáson dolgozókat. Amikor pedig Magyarországon készült Steven Spielberg München című filmje, Zsuzsannát is megkérdezték, nincs-e kedve ott dolgozni. Igent mondott: előbb reklámokban, majd külföldi filmekben kamatoztathatta berendezői kvalitásait. A Borgiák című világsikerű sorozatban már asszisztensként dolgozott, majd a Will Smith nevével fémjelzett Gemini Man,ViharsarokAz utolsó király, illetve a hazánkban forgatott The Alienist című sorozat díszleteinek megépítéséért volt felelős, de komoly feladatokat kapott a Szárnyas Fejvadász második részének elkészítésében is, mellyel beírta a nevét a sci-fi történelembe.

A Bors információi szerint egyébként Sipos Zsuzsanna hamarosan magyar földre lép az Oscar-díjosztás után – ez is sokat elárul róla – nem bulizni ment, hanem aludni, hogy alig 24 órával a díjátadó után repülőre üljön és indulhasson is haza. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top