nlc.hu
Szabadidő

Lewis Hamilton mentális gondjai

Lewis Hamilton bevallotta: mentális problémákkal küzd

A hétszeres Forma–1-es világbajnok a közösségi oldalán írt arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

Mentális és érzelmi küzdelméről írt csütörtökön a közösségi médiában Lewis Hamilton hétszeres Forma–1-es világbajnok, aki úgy fogalmazott, „nehéz volt bizonyos napokon pozitívnak maradni”.

A Mercedes 37 éves brit versenyzője egy 24 órán át elérhető Instagram-sztoriban számolt be arról, hogy hosszabb ideje küzd mentális és érzelmi problémákkal.

Máris nagyon kemény ez az év, ha figyelembe vesszük mindazt, ami körülöttünk történik. A folytatás folyamatos küzdelmet igényel, de harcolnunk kell, mert annyi teendőnk van még és annyi mindent elérhetünk

– írta Hamilton, akit tavaly lovaggá ütöttek. 

A második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futama után a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én

A második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futama után a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én (Fotó: MTI/EPA/AP POOL/Kamran Dzsebreili)

Szurkolóit és követőit arról biztosította, hogy senkinek az érzéseivel és aktuális érzelmi állapotával nincs probléma, és „tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül, közösen ezen is túl leszünk”.

A brit versenyző, aki 103 futamgyőzelmével a Forma–1 történetének legeredményesebbje, az előző szezonban a záróviadal utolsó körében maradt le nyolcadik vb-címéről, vitatott körülmények között. A decemberi versenyt követően Hamilton egészen februárig inaktív volt a közösségi médiában, nem nyilatkozott senkinek és sehol, hallgatása pedig spekulációt indított el arról, hogy nem folytatja F1-es pályafutását. A sportág eddigi egyetlen afro-amerikai versenyzője aztán végül visszatért, de nehezen indult számára a szezon.

Tavaly nyáron Hamilton a magyar pedofiltörvényként elhíresült LMBTQ-ellenes törvény ellen szólalt fel. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top