nlc.hu
Szabadidő

Színváltós új Rubik-kocka

Szinte lehetetlen kirakni az új Rubik-kockát – videó

A profik számára is nagy kihívás kirakni az új Rubik-kockát, mert a lapocskák mozgatás közben változtatják a színüket.
A Rubik-kocka új változata, a Rubik’s Cube Impossible

A Rubik-kocka története lassan már 50 évre nyúlik vissza, ám a játék népszerűsége azóta is töretlen, a rekorderek csupán néhány másodperc alatt képesek kirakni a magyar találmányt.

A Rubik-kocka legújabb változata azonban valószínűleg a profiknak is fel fogja adni a leckét, mert szándékosan úgy tervezték, hogy szinte lehetetlen legyen kirakni. A Rubik’s Cube Impossible nevű új változat lényege és működése ugyanolyan, mint az eredetié, egyetlen kivétellel:

mozgatás közben a lapocskák változtatják a színüket, attól függően, hogy milyen szögből nézzük őket.

Ez a tulajdonság pedig nagyon megnehezíti a kocka kirakását, főleg azok számára, akik elképesztően gyorsan forgatják ide-oda a játékot. A gyártó odaadta az új változatot két profinak, akik egy perc alatt kirakják a normál Rubik-kockát, de az egyikük feladta a dolgot, a másik pedig három óra alatt teljesítette a feladatot.

A forgalmazó MegaHouse 3080 jenért, vagyis körülbelül 8600 forintért fogja árulni az új Rubik-kockát. A megjelenést 2022 tavaszára tervezik.

(Hvg.hu)

(Kiemelt kép: MegaHouse)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top