nlc.hu
Szabadidő

Visszatérhet az Air Race

Zamárdiban térhet vissza az Air Race

Új néven rendeznék meg a Balatonnál a műrepülő-versenysorozatot.

Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula két alkalommal is beszélt a település képviselőtestülete előtt arról, hogy tárgyal egy új repülős versenysorozat szervezőivel – értesült a 24.hu. Egy, a korábbi Red Bull Air Race-hez hasonló versenysorozatról van szó, melyet azonban már nem ezen, hanem  World Championship Air Race (WCAR) néven indítanának el. Ehhez már a Nemzetközi Repülési Szövetség jóváhagyását is megszerezték.

A Red Bull még 2019-ben jelentette be, hogy gazdasági okok miatt megszűnik a műrepülő-világbajnokság. A versenyt 2003-tól a világ több pontján is megrendezték, ebből 12 alkalommal Budapesten. A fővárosi lakosság panaszai nyomán aztán 2019-ben az akkori főpolgármester, Tarlós István már nem adta meg az engedélyt az eseményre. Az utolsó hazai Red Bull Air Race-t ezért Zamárdiban rendezték meg és ezek szerint itt is térhet vissza a versenysorozat.

Red Bull Air Race Zamárdiban, 2019. júliusában

Red Bull Air Race Zamárdiban, 2019. júliusában (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A testületi ülésen a polgármester azt mondta, 2023-ban lehet aktuális a rendezvény, melyet a sikeres műrepülő-pilóta Besenyei Péter is segítene szakmailag. Úgy tudni, elhangzott az is, hogy a rendezvény költségeibe a kormányzat és a Magyar Turisztikai Ügynökség is jelentősebb összeggel szállna be. 

A 24.hu telefonos megkeresésére a polgármester elismerte, hogy szó volt az új repülős versenyről, ugyanakkor ennél bővebben egyelőre nem nyilatkozott róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top