nlc.hu
Szabadidő

100 kilós harcsát fogtak Nemesnádudvaron

Mázsás harcsaszörnyet fogtak Nemesnádudvaron

Tórekord lett a Nemesnádudvaron kifogott, több mint 100 kilós harcsa.
Egy horgász tartja a horgászbotot a tó fölött

Óriási harcsát fogott egy szerencsés horgász a nemesnádudvari Tőzeges-tóból a húsvéti hétvégén – írja a Pecaverzum.

„Sokkot kaptam, és még mindig bennem is van – ez volt Kovács Zoltán első mondata a lapnak, amikor elmesélte a hatalmas harcsa történetét. – Bevágás után éreztem, hogy elég komoly halról van szó. Felkelt horgásztársam, Horváth Zsolt is, és szerencsére ott volt a tógazda, Kiss Ferenc is, ő is segített. A hal egyből a nyílt víz felé tört ki, mi pedig csónakba ültünk” – idézte fel az eseményeket a horgász.

Csaknem egy óráig küzdött a hallal, mire egy speciális harcsamerítővel partra tudták emelni. Addigra már odasereglettek a környékbeli horgászok is, mert ekkora halat ők sem látnak minden nap.

A gigantikus hal tömege egészen pontosan 100,5 kiló volt, a hossza pedig farokkal együtt 258, faroktőig 241 centiméter. Mostantól ez a fogás a hivatalos új tórekord.

A hivatalos országos rekordot harcsából Sasvári Márk tartja, aki egy 109 kilós példányt fogott 2019 októberében Tótszentgyörgyön, a Baranyai kisvizeken.

Tavaly a Nógrád megyei Nőtincsen elég jól indult a Harcsafogó Baráti Peca elnevezésű horgászverseny, ugyanis rögtön az első napon, október 4-én két száz kiló fölötti gigaharcsát is kifogtak a Szent István-tóból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top