nlc.hu
Szabadidő
Embernagyságú harcsák a Desedán

Embernagyságú harcsákat fogtak ki a Deseda-tóból

Az egyik monstrum 5 perc alatt kint volt.
horgász,

Egy hét alatt többen is sikeresen harcsáztak a kaposvári Deseda-tónál, sőt három horgásznak is embernagyságú példány akadt a horgára – számolt be a Pecaverzum.

Varga László egy 200 centis, 64 kilós harcsát tarthatott a kezében.

Egy nappal később Szabó Lóránt – aki 2021-ben azzal vált ismertté, hogy berántotta őt egy harcsa a vízbe – 15 perces fárasztás után egy 200 centis, 70 kilós példányt fogott ki.

Majd Herke Krisztián egy újabb kapitális fogást könyvelhetett el a Desedán: 5 perces fárasztás után egy 190 centis, 70 kilós harcsát akasztott.

Legutóbb a Lencsés Horgásztóból fogtak ki egy kapitális harcsát. Kelemen Dániel méretes pontyok reményében ült le pecázni, ám a nap végére ő lett a szegedi Lencsés Horgásztó új harcsás rekordere. “Egy bedobást követően hatalmas húzást éreztem. (…) Az orsóm szó szerint füstölt, a botom karikába hajlott. Miután a hal komolyabb ellenállást érzett, feljött a vízfelszínre, és csapott egyet a farokúszójával. Ekkor tudatosult bennem, hogy a horgon egy kapitális (…) harcsa küzd. Ekkor egy igazi küzdelem vette kezdetét” – mesélte akkor. A monstrum – amit közel egy órán át fárasztott – 240 centis, 81 kilós volt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top