nlc.hu
Életmód

Harcsarekord a Lencsés Horgásztóból

Egy monstrumot fogott ki Dániel a Lencsés Horgásztóból: „Az orsóm szó szerint füstölt, a botom karikába hajlott”

Pontyra ment, de gigantikus méretű harcsa akadt a horgára.
horgász

Méretes pontyok reményében ült le pecázni Kelemen Dániel, ám nem gondolta, hogy a nap végén ő lesz a szegedi Lencsés Horgásztó új harcsás rekordere. “Egy bedobást követően hatalmas húzást éreztem. (…) Az orsóm szó szerint füstölt, a botom karikába hajlott. Miután a hal komolyabb ellenállást érzett, feljött a vízfelszínre, és csapott egyet a farokúszójával. Ekkor tudatosult bennem, hogy a horgon egy kapitális (…) harcsa küzd. Ekkor egy igazi küzdelem vette kezdetét”mesélte a Pecaverzumnak.

Dániel a partról fárasztotta a halat már fél órája, amikor a horgásztársai szóltak a halőr Laci bácsinak, hogy sürgősen jöjjön a csónakkal, mert alighanem egy új tórekord küzd a horog végén. Gyorsan jött is a segítség.

“Közeledtünk az egy órán át tartó fárasztáshoz, amikor is hatodik-hetedik próbálkozásra sikerült a csónakhoz húzni. (…) Amikor sikeresen bent volt a hal, még nagyobb volt az öröm, a parton hatalmas tapsvihar zengett” – idézte fel.

A kifogott gigaharcsa 240 centis, 81 kilós volt, így Dániel kapásával megdőlt a Lencsés Horgásztó harcsarekordja.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top