nlc.hu
Életmód

Hal a hobbihorgász legjobb barátja

Megpecsételődött a hobbihorgász sorsa, amikor egy hal lett a legjobb barátja

Különös kapcsolat szövődött egy férfi és egy hal között, miután találkoztak a víz alatt. Azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok.
Hal és búvár

Furcsa barátságokról gyakran lehet hallani, és bár relatív fogalom az, hogy kinek, mit jelent ez, egy biztos. A hobbihorgász és hal között szövődött kapcsolat simán beleillik ebbe a kategóriába.

Rex Colubra, aki meglehetősen aktív a TikTokon arról számolt be, hogy az egész élete megváltozott, amikor találkozott Elvisszel – igen, ez a hal neve – olyannyira, hogy már a legközelebbi barátjaként aposztrofálja. Közös kalandjaikról már egy csomó videó fellelhető a platformon.

Elvis él!

Colubra 2021-ben kezdett merülni egy hatalmas tóban, de korábban ő is azon hobbihorgászok közé tartozott, akik a parton ülve várták a kapást. Imádott horgászni, szinte minden nap kijárt a vízre az időjárás viszontagságaitól függetlenül, mert kikapcsolta a tevékenység. Aztán egy nap elment sznorkelezni és valami megváltozott.

Láttam, hogy a halak milyen hihetetlenül érdeklődőek és tudatosak. A legcsodálatosabb élményben volt részem halak tucatjaival, amelyek a közvetlen közelembe jöttek. De aztán kezdtem észrevenni, hogy a többség szájával baj van. Szakadt állkapocs, hatalmas duzzadt ajkak, nagy fekete zúzódások és hiányzó szájrészek. Hülye fejjel arra gondoltam: »Ó, biztos valami furcsa “ajakbetegség” van ebben a tóban, ami ezeket a halakat érinti.« Aztán levegőért szálltam a felszínre, és láttam, hogy a part tele van horgászokkal… Azóta kidobtam a botomat és a felszerelésemet.

Helyette viszont vett egy kamerát és egy szemüveget és azóta gyakran merül a víz alá, Elvisszel már tucatszor volt szerencséje együtt úszni.

Barátság szövődik

Colubra 13 hónap alatt 12 különböző merülés során is találkozott a hatalmas wisconsini tóban a hallal, és teljesen lenyűgözte az állat. Egy idő után elkezdte etetni és ezzel a kettejük kapcsolata is új szintre emelkedett.

„Szó szerint követ engem a partra körülbelül 10-12 hüvelykes vízig. Könnyen felismerhető egyedi szájtorzulásáról, ami egy korábbi horgászsérülésből adódik, ami felszakította a felső ajkának kötőszöveteit.

Colubra azt mondja, sokkal nyugodtabb és boldogabb, amióta megfigyelőként és nem horgászként van jelen a halak életében. Szerinte lelkileg sokkal kifizetődőbb, hogy rávegye az állatokat, ússzanak hozzá, ráadásul még egy középszerű merülés során is több és nagyobb halpopulációkkal találkozik, mint korábban a legjobb napján, a hajóján.

A férfi egyébként egy farmon nőtt fel, és nagyon szereti az állatokat, de nem ellenzi a horgászatot, amennyiben az élelemszerzés reményében történik. Viszont annak nem látja értelmét, hogy csak azért kárt tegyen egy állatban, mert számára ez szórakoztató.

Teljesen a vadászat és a halászat mellett vagyok, ha etikusan csinálom, magam csinálom, de nincs igazán okom arra, hogy szórakozásomból bántsam ezeket az állatokat. Sokkal kifizetődőbb velük úszni. Én a személyes szabadság mellett vagyok, amikor szabadon dönthetsz arról, hogy mit szeretnél csinálni, de ez az én döntésem.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top