nlc.hu
Szabadidő

Magyar rekord lett a gigászi májuskosár

60 kilós májuskosarat adott a szerelmének egy sajószentpéteri férfi

Különösen Borsod megyében nagy hagyománya van ilyenkor a májuskosárnak, a férfiak a szerelmüknek készíttetik ezeket.

Hivatalosan is országos rekord lett az a májuskosár, amit Sajószentpéteren készítettek. Egy szerelmes férfi rendelte kedvesének az óriási kosarat, amibe több mint 30 cserepes növényt (vannak közte szobanövények és kiültetős növények) ültettek és 200 méternyi szalaggal díszítették. De került még bele toll, esernyő és pillangó is – számolt be a Tények.

májuskosár

A rekorder májuskosár – Forrás: TV2 / Tények – videó

Magát a kosarat is külön erre a célra készítették, ekkora méretben ugyanis nem lehet kapni. A kompozíció súlya nagyjából 50-60 kiló. A kosár összerakása 8-10 órát vett igénybe. A megrendelőnek csupán az volt a kérése, színes legyen.

„Az a lényege a májuskosárnak, hogy színes legyen, díszes legyen, és egy vidám alkalomra kapják a lányok. Számunkra, főleg ebben a térségben a szerelem ünnepe az a május 1-je és a májuskosár” – mondta el Kakszi Alexandra, a Szandi virágszalon tulajdonosa, ahol az ominózus óriási májuskosár készült.

A hagyományok szerint ezt a férfiak május elsején ajándékozzák a kedvesüknek, egészen az esküvő előtti utolsó május elsejéig. Az esküvő előtti utolsó kosárnak fehérnek kell lennie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top