nlc.hu
Szabadidő

Az Autóklub véleménye a pesti alsó rakpart lezárásáról

Összeugrott a pesti alsó rakpart lezárásán a főváros és az Autóklub

A pesti alsó rakpart lezárásának az ötlete nagy felhördülést váltott ki az autósok körében. A Magyar Autóklub meglepetésként érte a főpolgármester bejelentése.
rakpart

Hiába egyeztetett a Magyar Autóklub a főváros vezetésével a pesti alsó rakpart egy részének végleges lezárásáról, nem sikerült megegyezniük. Azt állítják, Karácsony Gergelynek nincs is választói felhatalmazása a lezárásra, mert a lezárás nem szerepelt a programjában. Az Autóklub azért nem tartja jó ötletnek a rakpart lezárását, mert szerintük így a budai alsó rakpartot választják majd az autósok, ami ott okoz majd dugókat, és a hidak kapacitása sem elég ennyi autóhoz – számolt be az RTL Híradó.

Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke szerint a főpolgármester a választóktól nem is kapott felhatalmazást arra, hogy autómentessé tegyék a rakpartot.

A főpolgármester – aki bringasztrádákat is ki akar alakítani Budapesten – állítja, ez nem igaz, és felmérésük szerint a budapestiek többsége támogatja az átalakítást, amit 2023-ban kezdenek el. Karácsony Gergely elmondása szerint csak azt a szakaszt zárnák le, ahol a legkisebb a forgalmi terhelés.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Koszticsák Szilárd 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top