nlc.hu
Szabadidő

Egyedül, 68 évesen kerülte meg a Földet

Egyedül, 68 évesen kerülte meg a Földet vitorláshajójával Árpád

A 68 éves Varga Árpád és Gina nevű vitorlása két év alatt kerülte meg a Földet. 

Gina nevű hajójának  még egy Facebook-oldalt is szentelt, amelyen az utazásairól posztol. Érthető, hogy róla nevezte el az oldalt, hiszen a 42 láb hosszú, Jeanneau márkájú Sun Odyssey 42.1 típusú vitorlás volt az egyetlen társa az utazása során.

Vitorlás az öbölben

Ginával kerülte meg a Földet (Fotó: FacebookI

A Vas megyei vállalkozó gyermekkori álmát teljesítette azzal, hogy két év alatt körbeutazta a Földet. Mindent autodidakta módon tanult meg, a nagy utazás előtt csupán másfél évet utazgatott a Földközi-tengeren.

2020-ban, amikor a koronavírus- járvány berobbant és mindenki a lakásába húzódott, ő világgá indult.

Állítása szerint a magány nem okozott számára problémát, hosszabb utat is megtett már egyedül. Egy kirándulásként, egy kihívásként fogta fel a Föld körüli utat, amely csodás tájakon és izgalmas kultúrákon keresztül vezet. Találkozott olyan civilizációkkal, akik még ősi módon élnek, és az is előfordult, hogy a koronavírus okozta lezárások miatt nem tudott kikötni, egyszer pedig a kormánylapátját is elhagyta. Szerencséjére egy paradicsomi szigeten kötött ki, ahol egy gondnok házaspár lakott.

A férfi két év után szerencsésen hazatért, itthon a felesége, gyermekei és unokái várták.

2021-ben pedig egy budakeszi családról írtunk, akik hátrahagyva a szokványos civil életet, két kislányukkal egy hajóra költöztek, és körbevitorlázták a Földet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top