nlc.hu
Szabadidő

A legjobb programok Hévízen

A Hévízi-tavon túl: fedezd fel az üdülőváros ezer arcát!

A főváros után Hévíz az ország második legnépszerűbb települése, évről-évre magyar és külföldi turisták százezrei érkeznek a városba a gyógyulás, a pihenés és a prevenció céljával – és bár Hévíz legnagyobb vonzerejét a gyógytó jelenti, mára megszámlálhatatlan program, látnivaló és kikapcsolódási lehetőség teszi igazán különlegessé ezt a települést.

Hévíz Termelői Piac

Aki Hévízre érkezik, nem tudja megkerülni a termelői piacot, ami keddenként, csütörtökönként és szombatonként várja a vásárlókat a nagyparkoló mögötti területen. Kézműves sajtok, hersegő zöldségek, színes gyümölcsök, mézek, húsok, savanyúságok, kenyerek, házi sütemények, kézműves és biotermékek: aki a piacra kilátogat, több száz árus termékei között válogathat, kóstolhat, nézelődhet – és ha szerencséje van, élő népzene is szól a háttérben.

Tipp: Aki szeretne előre tájékozódni, látogasson el a piac Facebook-oldalára, ahol a nyitvatartás mellett az Ismerj meg bennünket! programmal is megismerkedhet, ugyanis minden alkalommal más és más termelő illetve alkotó árus mutatkozik be a közösségi felületen.

Boldog Békeidők Hévízen

Az 1860-as és az 1930-as évek közötti történelmi időszakot idézi meg Hévíz egyik legjobban várt éves programja. Ilyenkor a boldog békeidők hangulata lengi be az utcákat, előkerülnek a korhű hintók, a retró gépjárművek, régi zenék szólnak, az emberek pedig tradicionális ruhákba, cilinderbe, frakkba, krinolinos szoknyákba, fodros kalapokba öltöznek, hogy aztán zenészek és táncosok kíséretében vonuljanak, fotózkodjanak, és a felvonuló árusok portékái között vásárolgassanak. A kétnapos program idén ünnepelte tizedik évfordulóját.

Boldog Békeidők Hévize

Forrás: Hévíz Város Önkormányzata/Facebook

Holdfényfürdő

Hévíz leglátványosabb programjai közé tartozik a május 13-án megrendezett Holdfényfürdő, aminek a lampionokkal megvilágított Hévízi Tófürdő adja a helyszínt. Ilyenkor a fürdő zárórája késő estére tolódik, a fürdőzőket pedig a kedvezményes belépőjegy mellett hangulatos zene, élő koncert, italpult és egyedi gasztrokínálat várja. A hangulatot a bejáratnál kapott welcome drink és megannyi ajándék alapozza meg.

Tipp: A belépőt érdemes előre megvásárolni, a jegyek ugyanis csak korlátozott számban kaphatók.

Holdfényfürdő a Hévizi-tóban

Forrás: heviz.hu

MesÉlő Hévíz: mese és élményséta családoknak

A legkedvesebb hévízi gyerekprogramok közé tartozik a Bajzáth Mária mesepedagógus és Gönye Erika, a Hotel Európa Fit****superior sport- és rekreációs menedzsere által életre hívott program, ami a szabadba, egészen pontosan a hévízi Véderdőbe kalauzolja a kicsiket és a nagyokat. A mese- és élményséta Hévíz élővilágát és legendáit mutatja be, játékos formában tanít a természetismeretre, a környezetvédelemre, és bevezet az erdőfürdő és az erdőterápia műfajaiba. A másfél órás séta mindenki által könnyen teljesíthető.

MesÉlő Hévíz élményséta
Megnézem
Összes kép (8)

Egregyi szőlőhegy és pincesor

Hévíztől egy karnyújtásnyira található a szőlőtermesztéséről híres Egregy, melynek története egészen a római időkig nyúlik vissza. A kis település Hévíz belvárosától gyalogszerrel mindössze fél órányi távolságot jelent, a látvány és az élmény azonban ennek többszörösét is megéri. Romantikus borospincék, hangulatos teraszok, finom szőlő, élőzene, szőlőtőkék közé települt borozók, nemzetközi konyha és szüreti fesztivál várja az idelátogatókat.

Tipp: Akinek nem fér bele az idejébe a séta, kóstolja meg az egregyi borokat a hévízi hotelek, éttermek, borozók kínálatában.

Feltöltődés az Európa Fit négycsillagos szállodában

A város szívében, egy karnyújtásnyira a gyógytótól, a termelői piac szomszédságában található a fent említett négycsillagos Hotel Európa Fit****superior, ami nem véletlenül nyerte el Az Év Szállása 2020 díjat. A hotel úgy hozza el valamennyi vendége számára a luxus érzését, hogy sem a nyugalmon, sem a kényelmen nem esik csorba. Vadonatúj szobáival, gyógyászati- és wellness részlegével, fürdőjével – benne saját gyógyvízzel megtöltött medencével – szó szerint kikapcsol és feltölt, hogy az idelátogatók megújulva térhessenek vissza a hétköznapokba.

Hévíz

Forrás: Hotel Európa Fit

Kézműves sajtműhely egy karnyújtásnyira

Nem csak tökéletes sajtokkal, de hatalmas élménnyel is távozik majd, aki ellátogat a festői – középkori hídjáról híres – Nemesbükre, a Korosajt Műhelybe. Korosa András és felesége itt készíti a lehető legtermészetesebb eljárással és környezetben különféle ízesítésű korongjait, amelyek alapanyaga mind már-már háziállatként tartott, boldog Jersey tehenektől származik. A gazdaság a hírekbe is bekerült azzal, hogy náluk bárki örökbe fogadhatja a teheneket. Ennek lényege, hogy az örökbefogadó a havi takarmány áráért cserébe az adott jószágból származó tejből készült sajtot kapja meg, és ezzel is hozzájárul az ország egy legszimpatikusabb sajtmanufaktúrájának működéséhez. Csoportokat és gyerekeket is várnak, sőt, glamping lehetőség is akad.

Korosa András, a Korosajt alapítója

Fotó: Neményi Márton

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top