nlc.hu
Szabadidő

Eurovíziós Dalfesztivál: a győztes drónokat vásárol Ukrajnának

Árverésen adták el az Eurovíziós Dalfesztiválon nyert fődíjat, drónokat vesznek belőle Ukrajnának

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az ukrán Kalusch Orchestra nyerte. A bandatagok árverésre bocsátották a díjukat, melyből 900 ezer dollár folyt be, amiből az ukrán hadsereget támogatják.

Egy Facebook árverésen 900 000 dollárért kelt el a Kalusch Orchestra által idén nyert Eurovíziós Dalfesztivál fődíja. A kristálymikrofonért kapott pénzből a banda tagjai három ukrán gyártmányú PD-2-es drónt terveznek vásárolni – írja a 444.

Kalusch Orchestra

A Kalusch Orchestra zenekar május 15-én (Fotó: Profimédia)

A zenekarnak nem ez volt mostanában az egyetlen jótékonysági akciója. A berlini Brandenburgi kapunál is tartottak egy jótékonysági koncertet, melynek bevételét orvosi ellátásra fordítják. A zenekar egyik tagja, Oleh Psziuk azt kérte a közönségtől, hogy soha ne szokjanak hozzá a háborúhoz, és ennek mindig a címlapokon kell lennie, amíg el nem jön a béke. A Stefania című daluk eredetileg Psziuk édesanyjáról szólt, de az olyan szövegrészletek miatt, mint a „mindig hozzád fogok menni törött utakon”, a háború során új értelmet nyert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top