nlc.hu
Szabadidő

Használt kocsival jár a brit lottómilliomos

Használt autóval jár és saját kezűleg újítja fel a házát a brit lottómilliomos

Steve Thomson és felesége 105 millió fontot nyertek, de egyáltalán nem szálltak el az óriási nyereménytől.

Ha valaki több millió fontot nyer a lottón, általában élvezi a mesés gazdagságot, a luxust és a drága holmikat, még akkor is, ha közben józanul gondol a jövőre.

A 42 éves Steve Thomson építési vállalkozó egy kicsit másképp csinálja. Az angol férfi 2019-ben nyert 105 millió fontot, mai árfolyamon számolva csaknem 49 milliárd forintot az EuroMillions lottón. Ez volt minden idők tizedik legnagyobb nyereménye az Egyesült Királyságban.

A 42 éves Steve Thomson építési vállalkozó és felesége, a 41 éves Lenka Thomson a nyugat-sussexi Hilton Avisford Parkban ünneplik 105 millió fontos EuroMillions-nyereményüket

A 42 éves Steve Thomson építési vállalkozó és felesége, a 41 éves Lenka Thomson a nyugat-sussexi Hilton Avisford Parkban ünneplik 105 millió fontos EuroMillions-nyereményüket (Fotó: Andrew Matthews/PA Images via Getty Images)

Azóta eltelt három év, de Steve és felesége, Lenka egyáltalán nem szállt el a pénztől. Lamborghini vagy Ferrari helyett egy használt furgont vettek, a nőnek pedig egy Volvo XC90-et, szintén használtan.

Emellett a férfi a lottónyeremény ellenére visszament dolgozni az ablakbeépítő cégéhez, ahol immár dúsgazdag emberként továbbra is részt vett a napi munkában.

A házaspár több tízmillió fontot tett pénzügyi alapokba, és abban bíznak, hogy az évek során a pénzük gyarapodni fog. A nyugat-sussexi Selsey-ben lévő sorházukat egy hatalmas vidéki ingatlanra cserélték Kentben. A házhoz úszómedence, teniszpálya és partirészleg is tartozik. A családfő szerint óriási változást jelentett az új ház az életükben:

A gyerekeknek végre lett saját szobájuk. Nem nagy dolog, de ez volt minden, amire valaha is vágytak

– mondta a milliomos férfi, aki elhatározta, hogy saját kezűleg fogja felújítani az új ingatlant.

Beszélt arról is, hogy még mindig nem tette túl magát azon, ami velük történt. „Még mindig próbálom feldolgozni. Olyan, mintha tegnap lett volna a régi életünk, eltart egy darabig, amíg alkalmazkodom.”

Most viszont a teendők lekötik a figyelmét. „Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezen a helyen lehetünk, de még nagyon sok munkát kell elvégeznünk, úgyhogy egyelőre erre fogok koncentrálni” – mondta a lottómilliomos.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top