nlc.hu
Szabadidő

Talált őzgida

Pár hetes őzgidára találtak a rendőrök egy férfi lakásában

A férfi azt tervezte, majd felneveli az őzgidát.

Pár hetes őzgida sírását hallották meg a járókelők, az állat hangja XVIII. kerületi házból szűrődött ki az utcára. A rendőrök amikor ellenőrizték a bejelentést, a házban egy 4-5 hetes őzet találtak, melyet az ott lakó férfi állítása szerint egy temetőben talált, majd hazavitt – írja a BRFK Facebook oldala.

A férfi nem szólt egyik hatóságnak sem; kollégáinknak azt mondta, hogy azt tervezte, majd felneveli az állatot. Az egyenruhások értesítették a Vecsési Vadásztársaságot, a helyi gyepmester pedig megvizsgálta a gidát. Szerencsére a kis őzgidán nem volt sérülés, így a NOÉ Állatotthon Alapítvány telephelyére vitték és biztonságba helyezték. A férfivel szemben a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Fontos emlékeztető:

Nem kell megmenteni az őzgidákat az erdőben.

Ha őzikét találunk séta közben, álljunk meg azonnal, forduljunk vissza azon a nyomon, amin mentünk, és nagy ívben kerüljük el az őzikét. Ott van a közelben az anyja, gidáját lefektette, legel, és utána eteti.

Őzgidamentés

A talált őzgida. Fotó: BRFK Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top