nlc.hu
Szabadidő

Újra találkozott az anyjával az „elrabolt” őzgida

Megható videó: újra találkozott az anyjával az „elrabolt” őzgida

Egy család azt hitte, árva őzet találtak, de végül az állatvédők visszavitték a vadonba, ahol újra anyja mellett lehetett.
Újra találkozik az anyjával az őzgida

Egy kaliforniai család segíteni szeretett volna egy magányos őzgidán, de tudtukon kívül éppen elrabolták az aprócska állatot az anyjától. A parkoló autójuk alatt lettek figyelmesek a kis őzre, és mivel úgy gondolták, hogy elárvult, dobozba tették, majd gyorsan elvitték az állatvédőkhöz.

A WildCare nevű szervezet sok hasonló történetet látott már, így ezúttal is sejtették, mi a helyzet. Megvizsgálták az őzgidát, és hamar rájöttek, hogy az állatot valójában nem is hagyták magára; tele volt a hasa, a szája és a szeme kellően nedves a testhőmérséklete pedig normális volt, vagyis hiába volt egyedül, egyáltalán nem volt árva.

Az őzmamák pontosan tudják, hogyan kell megvédeni a kicsinyeiket, mindig biztonságos helyre teszik őket, ahol akár órákig is magukra hagyják a fiatal állatokat. „Nyilvánvaló, hogy ez az őzmama úgy gondolta, hogy a hatalmas autó kiváló fedezéket nyújt a kicsinyének a ragadozók ellen, az persze eszébe sem jutott, hogy az autó elindulhat” – írta a WildCare.

Miután az állatvédők rájöttek, mi történt, azonnal akcióba lendültek, és visszavitték az őzgidát arra a területre, ahol megtalálták, és remélték, hogy ha magára hagyják, akkor az anyja követni fogja a szagát.

Szerencsére nem is kellett várniuk, ahogy megérkeztek a helyszínre, meglátták az őzmamát a bozótosban. Ekkor a WildCare állatgondozási igazgatója, Melanie Piazza merész döntést hozott: nem a protokoll szerint járt el, hanem szó szerint kézből helyezte vissza az őzgidát az anyjához. Ez azért kockázatos, mert az anya elmenekülhet vagy visszautasíthatja a kicsit, de Piazza az ösztöneire hallgatott, amikor megvalósította a családegyesítést. A megható pillanatokról videó is készült:

Az őzgida boldogan tipegett az anyjához, aki újra láthatta a kicsinyét. Végül az őzmama odanézett az állatvédő felé, mintha csak meg akarta volna köszönni a segítséget, aztán elszaladt szorosan a nyomában a kicsinyével.

(The Dodo)

(Kiemelt kép: Facebook/WildCare)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top